Δημόσια Διαβούλευση για Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για το νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) Προστασίας του Ορεινού Όγκου Υμηττού
Λήξη Διαβούλευσης 16 Αυγούστου 2020
Πάρτε μέρος στη διαβούλευση. 
 
Ό,τι απέμεινε από τη Δασική έκταση του Υμηττού κινδυνεύει με ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση!
 
Η λειτουργία ενός επιπλέον και μεγαλύτερου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ), ταυτόχρονα με το ήδη υπάρχον και παράνομο ΚΥΤ,  για να λειτουργήσει η πόλη της επένδυσης του Ελληνικού, φέρνει τον καρκίνο πιο κοντά και σε μεγαλύτερο βαθμό σε κατοικημένες περιοχές!
 
Η νομιμοποίηση των παράνομων κοιμητηρίων αλλά και η δημιουργία νέου, ανοίγει την κερκόπορτα που θα σκεπάσει σε λίγα χρόνια τις πλαγιές του Υμηττού με τάφους!
 
Η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών οποιασδήποτε χρήσης, θα φέρει κι άλλα αυθαίρετα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα όταν ο εκάστοτε καταπατητής δικαιώνεται…
 
Οφείλουμε να καλύψουμε εκ νέου τον Υμηττό με πράσινο και όχι με παράνομα κτίσματα, τάφους και εγκαταστάσεις ενέργειας με επικίνδυνη για την υγεία ακτινοβολία. Ο ατμοσφαιρικός αέρας των πόλεων έχει ανάγκη οξυγόνου. Οι πόλεις μας πρέπει να προστατευθούν από τη μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα, την πλημμύρα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
 
Στη διαχείριση των ορεινών μας όγκων και του φυσικού μας πλούτου γενικότερα, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της προστασίας της Ζωής και της Υγείας.
 
Οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έπεται…
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
 
p609wm1579802960119.jpg

 


Ευαγγελία Δημητρίου

--

      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      
kin.pol.il@gmail.com
      
http://
www.kipi.gr
      Facebook: 
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 642 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.