Μπορεί αρχικά ο Άδωνης Γεωργιάδης να μην γνώριζε σε ποιου τα χέρια κατέληξαν οι μετοχές της Lamda Development που κατείχε η Μαριάννα Λάτση, εν συνεχεία, όμως, και έμαθε και… διέψευσε επιβεβαιώνοντας πως ο συνέταιρος των αδερφών του Γιώργου Ζαββού και του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της Μιράντας Ξαφά είναι ο αγοραστής του πακέτου μετοχών.
Κατά την πρώτη του τοποθέτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορηθεί «για το πού πούλησε η κ. Λάτση τις μετοχές της». «Καταθέστε μου μια ερώτηση αν θέλετε» προέτρεψε και συμπλήρωσε πως είναι λογαριασμός της κ. Λάτση και όχι κυβερνητικό ζήτημα η πώληση των μετοχών της. «Επειδή αναφέρεστε στο όνομα του Στέλιου Ζαβού νομίζω ότι πολύ καλά γνωρίζετε πως είναι θεσμικός επενδυτής και έκανε και επενδύσεις επί Τσίπρα. Τότε ήταν καλός;» διερωτήθηκε αν και αγνοούσε τον αγοραστή…
Μάλιστα, επιτέθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον «μπλεγμένο» στη «σκευωρία Novartis». «Όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πρέπει να πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα. Λες και δεν ξέρουμε ότι ήσουν μέσα, ότι ήσουν μπλεγμένος, τώρα όμως που ξεκίνησε η έρευνα θα τα μάθουμε όλα», ήταν η απειλή του υπουργού προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά… έμαθε
Παίρνοντας εκ νέου το λόγο στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη σύσταση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΥΠ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλεσε fake news όσα ακούστηκαν περί Ζαββού, Σαμαρά και Ξαφά. Ωστόσο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το fund, Brevan Howard, του οποίου ηγείται ο Τρύφωνας Νάτσης, φαίνεται να αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της Μ. Λατση. «Αυτός ο κ. Νάτσης έχει βάλει χρήματα σε ένα fund που λέγεται Orilina ΑΕΕΑΠ και σε αυτό είναι οι κ.κ. Ζαβός, Σαμαράς και η κ. Ξαφά» είπε και διευκρίνισε για άλλη μια φορά πως ο συνιδιοκτήτης του fund, Orilina ΑΕΕΑΠ, έχει αγοράσει με δικά του λεφτά μέρος των μετοχών της κα. Λάτση.
Το διοικητικό Συμβούλιο του Orilina ΑΕΕΑΠ με τα 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ:

 

πηγή

Προβλήθηκε 369 φορές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: ''ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ''

Με τα νούμερα να αυξάνουν δραματικά κάθε μέρα είναι σαφές ότι το αφήγημα της κυβέρνησης «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε», «το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο» είναι εξοργιστικό. Το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για την υγεία του λαού είναι πλέον καταγεγραμμένο: