Μπορεί αρχικά ο Άδωνης Γεωργιάδης να μην γνώριζε σε ποιου τα χέρια κατέληξαν οι μετοχές της Lamda Development που κατείχε η Μαριάννα Λάτση, εν συνεχεία, όμως, και έμαθε και… διέψευσε επιβεβαιώνοντας πως ο συνέταιρος των αδερφών του Γιώργου Ζαββού και του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της Μιράντας Ξαφά είναι ο αγοραστής του πακέτου μετοχών.
Κατά την πρώτη του τοποθέτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορηθεί «για το πού πούλησε η κ. Λάτση τις μετοχές της». «Καταθέστε μου μια ερώτηση αν θέλετε» προέτρεψε και συμπλήρωσε πως είναι λογαριασμός της κ. Λάτση και όχι κυβερνητικό ζήτημα η πώληση των μετοχών της. «Επειδή αναφέρεστε στο όνομα του Στέλιου Ζαβού νομίζω ότι πολύ καλά γνωρίζετε πως είναι θεσμικός επενδυτής και έκανε και επενδύσεις επί Τσίπρα. Τότε ήταν καλός;» διερωτήθηκε αν και αγνοούσε τον αγοραστή…
Μάλιστα, επιτέθηκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον «μπλεγμένο» στη «σκευωρία Novartis». «Όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πρέπει να πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα. Λες και δεν ξέρουμε ότι ήσουν μέσα, ότι ήσουν μπλεγμένος, τώρα όμως που ξεκίνησε η έρευνα θα τα μάθουμε όλα», ήταν η απειλή του υπουργού προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά… έμαθε
Παίρνοντας εκ νέου το λόγο στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη σύσταση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΥΠ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλεσε fake news όσα ακούστηκαν περί Ζαββού, Σαμαρά και Ξαφά. Ωστόσο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το fund, Brevan Howard, του οποίου ηγείται ο Τρύφωνας Νάτσης, φαίνεται να αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της Μ. Λατση. «Αυτός ο κ. Νάτσης έχει βάλει χρήματα σε ένα fund που λέγεται Orilina ΑΕΕΑΠ και σε αυτό είναι οι κ.κ. Ζαβός, Σαμαράς και η κ. Ξαφά» είπε και διευκρίνισε για άλλη μια φορά πως ο συνιδιοκτήτης του fund, Orilina ΑΕΕΑΠ, έχει αγοράσει με δικά του λεφτά μέρος των μετοχών της κα. Λάτση.
Το διοικητικό Συμβούλιο του Orilina ΑΕΕΑΠ με τα 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ:

 

πηγή

Προβλήθηκε 255 φορές

Τους κυνηγούσαν από τη Δάφνη μέχρι το Μενίδι! - Τρεις αστυνομικοί τραυματίες στην καταδίωξη

Η καταδίωξη των επίδοξων ληστών, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, έγινε νωρίτερα από τη Δάφνη μέχρι τις Αχαρνές, όπου τελικά συνελήφθησαν δύο άνδρες ενώ αναζητείται μία γυναίκα.

Προσέλαβαν 280 συνοριοφύλακες για τη Γλυφάδα και το... Λουτράκι

Μία αξιοσημείωτη προσέγγιση στην έννοια των συνόρων παρατηρείται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία, αφού αφορά, μεταξύ άλλων, σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το tvxs.gr.

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών δύο (2) ημεδαπών που διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (2) ημεδαπών...