Βαρύ το κλίμα στο Βαρικό Φλώρινας, από όπου κατάγεται ο μαθητής του Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο νεαρός χθες Τετάρτη υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος στην Γερμανία και ενώ αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο οργανισμός του δεν δέχτηκε το μόσχευμα και σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, με τον οποίο ήταν μαζί ο μικρός όταν έγινε το συμβάν την προηγούμενη Παρασκευή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συλλογή των μανιταριών, αφού -όπως λέει- ακόμα και ένας έμπειρος συλλέκτης μπορεί να κάνει λάθος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος είναι συλλέκτης μανιταριών για 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργο Κωνσταντινίδη, η περιοχή στη Φλώρινα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, είναι ιδανική για την ανάπτυξη πολλών ειδών μανιταριών, ορισμένα από τα οποία είναι δηλητηριώδη.

πηγή 

Προβλήθηκε 939 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.