• ispecs
  • lampros_odontiatros
  • raxati
  • george's_jewellery
  • syntrivani
  • carbonoff
  • vlachos_apofraxeis
  • anthologio
  • little_bees
  • kargas
  • venchi
  • chrysallida_new
  • paulou_dontia
  • moutrakia.kids.tv
  • petshopcorner
  • artina bakery
  • 3pigs
  • anagnostou
  • Iraklis_Tsims
  • chrisalida
  • goudis
  • jason cafe
  • kids_party
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • enso_tatoo
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • booze
  • skoumis_metaforiki
  • psinokaimetho
  • dimi_fashion
  • stamatiou_apofraxeis

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο μαθητής που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 30 Ιουλίου 2020

Βαρύ το κλίμα στο Βαρικό Φλώρινας, από όπου κατάγεται ο μαθητής του Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο νεαρός χθες Τετάρτη υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος στην Γερμανία και ενώ αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο οργανισμός του δεν δέχτηκε το μόσχευμα και σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, με τον οποίο ήταν μαζί ο μικρός όταν έγινε το συμβάν την προηγούμενη Παρασκευή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συλλογή των μανιταριών, αφού -όπως λέει- ακόμα και ένας έμπειρος συλλέκτης μπορεί να κάνει λάθος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος είναι συλλέκτης μανιταριών για 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργο Κωνσταντινίδη, η περιοχή στη Φλώρινα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, είναι ιδανική για την ανάπτυξη πολλών ειδών μανιταριών, ορισμένα από τα οποία είναι δηλητηριώδη.

πηγή 

Προβλήθηκε 1243 φορές