Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης 
 
Με μεγάλη μας λύπη, ανεβαινοντας στο παρατηρητηριο Η3, σήμερα το πρωί, αντικρίσαμε το τραγικά δυσάρεστο θέαμα που βλέπετε κι εσείς στις αποκαρδιωτικές φωτογραφίες παρακάτω.
Για ακόμη μία φορά, δημόσια περιουσία και μάλιστα ένας χώρος που βρίσκεται μέσα στο βουνό για την πυρασφάλεια του Υμηττού μας, δέχτηκε βανδαλισμό. 

Φθορές προκλήθηκαν τόσο εξωτερικά του κτιρίου, όσο και στο εσωτερικό, με πολλά αντικείμενα να έχουν αχρηστευτεί πλήρως, από την “οργή” κάποιων επιτήδειων ανεγκέφαλων, που αποφάσισαν ότι το βουνό είναι “τσιφλίκι” τους και μπορούν να καταστρέψουν ό,τι βρίσκεται σε αυτό.

Το καπρίτσιο τους, αναγκάζει το βουνό να μένει αφύλακτο, σε αυτή την κρίσιμη αντιπυρική περίοδο, καθώς το παρατηρητήριο δεν μπορεί να επανδρωθεί, εως την επιδιόρθωση των βλαβών του.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας και τον Υμηττό μας, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Basilis Kritikos και τον ΣΠΑΥ Υμηττός, για την άμεση ανταπόκρισή τους αλλά και τη συνδρομή τους με κάθε τρόπο στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που ανέκυψε.

Έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εξεύρεση των δραστών. 

Πηγή και άλλες φωτογραφίες (εδώ)

Προβλήθηκε 238 φορές

Δημοτικό Συμβούλιο (με τηλεδιάσκεψη) την Πέμπτη 24.09.2020

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:45, σύμφωνα με το άρθρο 64, το άρθρο 66, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18,του Ν. 4623/2019, τις εγκυκλίους 87/2019, 91/2019, 163/2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης...

Φώτης Χρυσουλάκης - Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης -  Για τα κρούσματα COVID-19 στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία είναι προφανές ότι, στις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, άνοιξαν και λειτουργούν με λάθος τρόπο. Τα πρώτα κρούσματα στα σχολεία ήδη έκαναν την εμφάνισή τους, σε όλη τη χώρα και όπως ήταν φυσικό και στην πόλη μας

Μειώνουν τα τμήματα,  αυξάνουν τον αριθμό των παιδιών. (Ένωση Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης)

Την ίδια στιγμή που έχουμε - από αύριο - έκτακτα "μέτρα" αντιμετώπισης του COVID-19, το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει πως τα 4 τμήματα (των 20 παιδιών) της Α' Τάξης του 2ου Γυμνασίου θα γίνουν 3 των 27 παιδιών. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ... !!!