Ελεθέριος Ανευλαβής

«Κρείσσον γαρ έστιν γαμήσαι ή πυρούσθαι.»*

STOP, πυρούσθαι, όμως, εν γάμοις, εν χοροίς και οργάνοις, γιατί χανόμαστε. Η μεταδοτική νόσος COVID-!9, σκοτώνει.

ΕΟΔΥ: 204 νέα κρούσματα, 5 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 221 θάνατοι συνολικά (13 Αυγούστου 2020)

Στα μεταδοτικά, λοιμώδη, νοσήματα, κανείς δεν είναι ασφαλής, εάν όλοι δεν είναι ασφαλείς.

Και στα μπιτσόπαρτα, «πατείς με πατώ σε» οι γλεντοκόποι, Έλληνες και τουρίστες της καλοκαιρινής ραστώνης, κορυβαντιώντες, οργιαστικά χορεύουν, αρχιδογράφοντας πάν μέτρον προφύλαξης κατά της μεταδοτικής νόσου COVID-19.

Και είναι και οι Ταλιμπάν της θρησκείας, παπάδες, και Αρχιπαπάδες, που υποστηρίζουν ότι το αίμα και σώμα του Χριστού στο Άγιο Δισκοπότηρο, δεν έχει ιούς και μικρόβια.

«Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορονοϊού.» (Πατριάρχης Βαρθολομαίος, 9/8/2020)

Ασφαλώς, γνωρίζετε, αποντάγιοι ιερείς και ιεράρχες, ότι στο Δισκοπότηρο, ΕΣΕΙΣ τοποθετείτε κρασί και ψωμί, τα οποία συμβολίζουν το αίμα και το σώμα.

Δεν νομίζω ότι θεωρείτε τους πιστούς σας κανιβάλους και την πίστη πανάκεια δια πάσαν νόσον και μαλακίαν. (την λέξη χρησιμοποιεί ο Περικλής στο Επιτάφιο λόγο του. Θουκυδίδης Β, 40)

Πάντως, Εν ονόματι της πίστεως φαντάζομαι, ότι θα καταπίνετε τα υπολείμματα του Αγίου Δισκοπότηρου, μετά την μετάληψη των πιστών σας και δεν θα τα πετάτε στον νεροχύτη.

Είναι γεγονός ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων, ανησυχούν και τρομοκρατούν, διότι, πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν από μεταδοτικό νόσημα, το οποίο μπορεί να προληφθεί και να περιοριστεί δραστικά, με τα γνωστά στους πάντες, πλέον, μέτρα προφύλαξης.

Περισσότερο όμως τρομακτική είναι η αβελτηρία, αδιαφορία, παιδική; άγνοια κινδύνου, ή/και ο σταρχιδισμός πολλών, που αρχιδογράφουν, κάθε μέτρο προφύλαξης κατά της μεταδοτικής νόσου COVID-19.

Και η γνωστή, πιστή (και εύπιστη;) επιστήμων λοιμωξιολόγος κανοναρχεί, (αντί)επιστημονικά:

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. […] Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας», είπε μεταξύ άλλων η επιστήμων σε εκπομπή του Sky.

Όντως, υπερβαίνει τον νου κάθε νοήμονος ανθρώπου, η πιο πάνω, αλλά και η παρακάτω δήλωση της Κυρίας:

«Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη», είπε, εκλαμβάνοντας, και αυτή την πίστη, ως πανάκεια δια πάσαν νόσον και μαλθακίαν…

Ποιήσωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν»

(Γένεσις 1,26).

culpa dei; λάθος του Θεού; Ανευλαβώς αναρωτιέμαι.

*κρείσσον γαρ έστιν γαμήσαι ή πυρούσθαι. - διότι προτιμότερον είναι να έλθη κανείς εις γάμον, καλύτερα να παντρεύονται παρά να καίεται από την φλόγα της επιθυμίας. (Παύλος προς Κορινθίους Α επιστολή, ζ:9. Μετάφραση Παν. Ν. Τρεμπέλα.)

πηγή

Προβλήθηκε 1089 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...