Γιάννα Παπαδημητρίου
21 08 2020 | 07:36

Μεγάλα παραμένουν τα εμπόδια που εξακολουθεί να συναντά ο σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ για την απαραίτητη αναβάθμιση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (KYT) Ηλιούπολης-Αργυρούπολης από 150kV σε 400kV.

Τελευταία εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, που παρά την ανάγκη να ολοκληρωθεί, συναντά αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων, αποτελεί η τοποθέτηση του Δήμου Ηλιούπολης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Υμηττό που έδωσε σε διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα το ΥΠΕΝ, η οποία αφορά και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΑΔΜΗΕ που αποτυπώνονται και στη ΣΜΠΕ, παραμένει ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ζήτημα της υπογειοποίησης του ΚΥΤ, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού.

Ο Δήμος Ηλιούπολης κρίνει ως «ατελή, ανεπαρκή, αποσπασματική και τελικώς απαράδεκτη» τη ΣΜΠΕ και εκτιμά ότι το εν λόγω ΚΥΤ αποτελεί μια «οχληρή, προβληματική και επιβαρύνουσα τους κατοίκους και το περιβάλλον εγκατάσταση», όπως και το αντίστοιχο ΚΥΤ Χερώματος Βάρης.

Σύμφωνα με το Δήμο Ηλιούπολης, δύο είναι οι βασικοί λόγοι «που καθιστούν την πρόταση της ΣΜΠΕ σχετικά με το ΚΥΤ Ηλιούπολης/Αργυρούπολης απορριπτέα, δηλαδή το αμφίβολης συνταγματικότητας νομικό έρεισμά της και κατόπιν η νομολογία του ΣτΕ επί του συγκεκριμένου ζητήματος».

Αρνητικά για το ίδιο ζήτημα έχει τοποθετηθεί και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ ο δήμαρχος Αλίμου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα επιχείρησε να καθησυχάσει τις διαμαρτυρίες των διαφωνούντων.

Η λειτουργία και η αναβάθμιση του ΚΥΤ, που βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής, απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια, με τους κατοίκους και συλλογικούς φορείς της περιοχής να αντιτάσσονται στους σχεδιασμούς του ΑΔΜΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ θέτει επί της ουσίας ως προαπαιτούμενο την αναβάθμιση του ΚΥΤ προκειμένου να παραχωρηθεί χώρος για το διαδημοτικό νεκτροταφείο Ηλιούπολης και Αλίμου.

Πηγή  

Προβλήθηκε 722 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.