Έκτακτη επιχορήγηση 5,2 εκατ. ευρώ προς τους δήμους προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν αυτά τα χρήματα θα αφαιρεθούν από την έκτακτη επιχορήγηση για τους δήμους, που είχε ανακοινώσει χθες (σ.σ. όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η ΚΕΔΕ ζητά 200 εκατ. και το ΥΠΕΣ, μέχρι στιγμής, έχει δώσει μόλις 75 εκατ.)


Σχετική προαναγγελία είχε κάνει το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα σημείωσε: «Πρώτη μας υποχρέωση να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και κυρίως όλων των παιδιών. Όταν η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων υπέδειξε τη χρήση μάσκας, το Υπουργείο Εσωτερικώ ανακοίνωσε έκτακτο κονδύλι για την προμήθειά τους στο σύνολο όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών από τα νηπιαγωγεία ως και τα λύκεια. Αυτή η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων υπήρξε το βράδυ, οπότε κινηθήκαμε άμεσα. Αυτό που μας νοιάζει είναι εκπαιδευτικοί και μαθητές να νιώθουν ασφαλείς», πρόσθεσε.
Άλλα ο Θεοδωρικάκος, άλλα η Κεραμέως
Να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που χθες ανακοίνωσε ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υποστήριζε (στο Open) ότι «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο θωρακίζει τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Ήδη σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας φοράμε μάσκα. Άρα επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς το να προμηθευτεί μάσκα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα», πρόσθετε, ενώ υποστήριζε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, δήλωνε προ ημερών πως η μάσκα αποτελεί «προσωπικό εργαλείο» και ότι «δεν τίθεται θέμα δωρεάν παροχής μάσκας, καθώς και οποιασδήποτε αλλαγής στο μέγεθος των τάξεων, καθώς οι χώροι είναι δεδομένοι».

Πηγή  

Προβλήθηκε 1400 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.