ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη: Ανακοίνωση για τη Δημόσια Διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Υμηττού

Εντός των τειχών 24 Αυγούστου 2020

📌  Ανακοίνωση για τη Δημόσια Διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Υμηττού
 
👉 Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη προτείνει να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή σύσσωμη την παράταση της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη ΣΜΠΕ του Υμηττού κατ’ ελάχιστον για 30 ακόμα ημέρες και οπωσδήποτε μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου 2020. 
 
👉 Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί έντονα την Ηλιούπολη –και όχι μόνο φυσικά- και εισάγει τόσες προτεινόμενες αλλαγές για τις χρήσεις γης καθώς και πλήθος νέων «δραστηριοτήτων» αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του βουνού, να γίνεται εντός ενός διαστήματος που κατά κοινή ομολογία πολύς κόσμος αδυνατεί να το παρακολουθήσει. 
 
👉  Η Δημόσια Διαβούλευση πρέπει να έχει ως βασική αποστολή τη συμμετοχή των πολιτών σε μία τόσο σοβαρή διαδικασία. Εδώ φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει το ακριβώς αντίθετο. 
 
✅ Ο Δήμος θα πρέπει να διασφαλίσει τη δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών, ασχέτως των κινήσεων που επιθυμεί να δρομολογήσει και για τις οποίες υπάρχει η σχετική συζήτηση στην πόλη. Ειδάλλως, μιλάμε για προσχηματική διαβούλευση.
 
Το γραφείο τύπου,

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη 

Προβλήθηκε 959 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.