Δεν έχει τέλος η δράση των απατεώνων που με διάφορα τεχνάσματα ξαφρίζουν ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους. Τελευταίο θύμα τους μια 85χρονη στην Ηλιούπολη, από την οποία άρπαξαν 2.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

«Άκουσα το κλάμα της ανιψιάς μου, που έλεγε: σώσε με θα πάω φυλακή και σκεφτόμουν αν πάει μέσα τι θα απογίνει το παιδάκι της και έτσι μ' έπεισαν και τα έδωσα» είπε η γυναίκα.

Αυτό το σκηνοθετημένο, δραματικό τηλεφώνημα, δήθεν μέσα από αστυνομικό τμήμα της Κεφαλονιάς, έκανε την 85χρονη από την Ηλιούπολη να λυγίσει και να πεισθεί τελικά ότι έπρεπε να βοηθήσει οικονομικά την ανιψιά της, υποτίθεται για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου.

Το κόλπο τους, όμως, ήταν καλά στημένο και οι απατεώνες για να φανούν πειστικοί το έπαιζαν... αστυνομικοί.

«Μου είπαν στο τηλέφωνο ότι είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Πόρου στην Κεφαλονιά και ότι έχει εκεί την ανιψιά μου, η οποία πήρε ένα αυτοκίνητο και χτύπησε έναν παράνομο μετανάστη και για να μη μπλέξει να δώσει 70.000 ευρώ, εγώ του είπα δεν έχω τόσα» συνέχισε η ηλικιωμένη.

Η τηλεφωνική τους συνομιλία κράτησε αρκετή ώρα. Τελικά για να κλείσουν την υπόθεση, έπεσαν από τα 70.000 στα... 2.000 ευρώ, όσα δηλαδή η άτυχη ηλικιωμένη είχε κρυμμένα μέσα στο σπίτι της. Μάλιστα όπως είπε αυτά τα χρήματα τα φυλούσε για να καλύψουν οι συγγενείς της τα έξοδα κηδείας της.

Οι «αετονύχηδες» της κρατούσαν διαρκώς ανοιχτό το τηλέφωνο, ώστε να μη μπορεί να τηλεφωνήσει και να διαπιστώσει την απάτη, ενώ έφτασαν στο σημείο να στείλουν μια γυναίκα στο σπίτι, δήθεν από το τμήμα της Ηλιούπολης να παραλάβει τα λεφτά.

«Μου εμφανίστηκε μια γυναίκα, με ξανθά μαλλιά, μάλλον ήταν περούκα, σακίδιο στην πλάτη, μου έλεγαν από το τηλέφωνο θα της δώσεις τα λεφτά αλλά δεν θα της μιλήσεις καθόλου, γιατί είναι καλωδιωμένη! Δεν της άνοιξα την πόρτα, έβαλα τα 2.000 ευρώ σε μια σακούλα και της τα έδωσε μέσα από τα κάγκελα κι έφυγε» είπε η 85χρονη.

Μόλις πήραν τα λεφτά οι απατεώνες έκλεισαν τη τηλεφωνική γραμμή. Τότε η 85χρονη, η οποία ζει μόνη της σε μια μονοκατοικία στην Ηλιούπολη, κατάφερε και επικοινώνησε με τους συγγενείς της στην Κεφαλονιά και έτσι κατάλαβε ότι είχε πέσει στην παγίδα τους. Αυτό που ζητάει τώρα είναι το δικό της πάθημα να γίνει μάθημα στους υπόλοιπους ηλικιωμένους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το star.gr

πηγή 

Προβλήθηκε 1002 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.