Την τελική ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα. Όπως είπε τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος είπε ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές του.

Το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας έχει επιστρέψει στην Αθήνα, είπε και τους κάλεσε να επιστρέψουν άμεσα.

Η κα Κεραμέως είπε ότι σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να δοθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης και κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται.

Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε και επιπλέον πιο αυστηρά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η παράδοση των βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Η κα Κεραμέως επανέλαβε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και ότι τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.

Εξήγησε γιατί θα δίνεται σε κάθε μαθητής δωρεάν ένα παγούρι για να μην πίνουν τα παιδιά από την βρύση και να μην ανταλλάσσουν μπουκάλια.

Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται τα παιδιά με γνωσιακή αναπτυξιακή η ψυχική διαταραχή συμπεριφοράς.

Οι απουσίες δεν θα προσμετρώνται αν ο μαθητής νοσεί από κορονοϊό ο ίδιος ή ο εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί σπίτι του.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου που αρχίζει το νέο σχολικό έτος είναι το μεγαλύτερη στοίχημα για όλους. Είπε ακόμα ότι τα παιδιά πρέπει να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να φορούν μάσκα για την ασφάλεια όλων και ιδιαίτερα των φίλων τους και των παππούδων και των γιαγιάδων τους. «Σας εμπιστευόμαστε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «όπως εμπιστευόμαστε και τον Έλληνα εκπαιδευτικό».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί είπε:

  • Υπάρχει έγκαιρη επιχορήγηση της ΚΕΔΕ με ποσό άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την διάθεση δωρεάν μασκών στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
  • Πλήρης στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας σε όλη την Επικράτεια. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.
  • Διατίθενται 175 εκατομμύρια ευρώ στις περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 543 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.