Δελτίο Τύπου έβγαλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ''Μ. Παπαμαύρος'' για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, καθώς και για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

«Σήμερα Δευτέρα 31/8, αντιπροσωπείες από Σωματεία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (μεταξύ αυτών και του Συλλόγου μας), της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, καθώς και οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί των διαγωνισμών 1ΓΕ και 2ΓΕ του 2019 (λόγω του γνωστού παραβόλου), πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τόσο για τους υγειονομικούς όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία τόσο και για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές (δεκάδες χιλιάδες κενά, αδικίες στους πίνακες, αποκλεισμοί, απλήρωτοι από το επίδομα, κ.α.)

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αν και γνώριζε εδώ και μέρες για τη σημερινή κινητοποίηση, μιας και τα σωματεία είχαν ενημερώσει και ζητούσαν συνάντηση, βρήκαν τις πόρτες κλειστές και κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν είχε χρόνο να ακούσει τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή τους καθ΄ύλην αρμόδιους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυτούς που γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα της εκπαίδευσης που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από αύριο.

Είναι απαράδεκτο, στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι σύλλογοι γονέων, με βάση την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.

Αρνήθηκε να μειωθεί ο αριθμός των 25 μαθητών ανά τμήμα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οι 21.065 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν, δεν επαρκούν για το σύνολο των θέσεων που καλύφθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τους αναπληρωτές, ενώ φέτος είχαμε και 3.500 συνταξιοδοτήσεις.

Πόσο μάλλον που στις φετινές συνθήκες της πανδημίας οι προσλήψεις που χρειάζονται είναι πολλαπλάσιες! Δε βελτίωσε τις υποδομές στα σχολεία, ούτε δημιούργησε νέες, στοιβάζοντας μικρούς μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες, σε υπόγεια και προκάτ.

Δε μερίμνησε για την υγιεινή και την καθαριότητα των σχολείων με επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη.

Τις επόμενες μέρες δυναμώνουμε τον αγώνα μας με συνεδριάσεις των ΔΣ και με Γενικές Συνελεύσεις. Άμεσα προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμους και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα οξυμένα προβλήματα (μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, κενά, τοποθετήσεις, κλπ).

Συμμετέχουμε στην Παναττική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, την Τρίτη 8/9 6:30μμ στο θεατράκι του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Κλιμακώνουμε με νέες κινητοποιήσεις.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, έστω «στο παραπέντε» να εξασφαλίσει την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»

πηγή 

Προβλήθηκε 510 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.