Συναγερμός έχει σημάνει σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, καθώς κατά πληροφορίες έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού.
Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων κλιμακίων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ που σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Έχουν ενημερωθεί ήδη οι συγγενείς των τροφίμων στον οίκο ευγηρίας, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Για ακόμη μια ημέρα η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» με 87 κρούσματα, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι καταγράφηκαν 15 κρούσματα στην Ημαθία και 13 στην Κρήτη.
 

Τι είχε πει ο Τσιόδρας

Όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές καθώς, ο ιός είναι πολύ πιθανό να εισχωρήσει σε τέτοιες δομές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης που τρεις εβδομάδες μετά, ακόμη καταγράφονται θύματα από την εστία διασποράς του κορωνοϊού.
Χτες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επεσάμανε πως «ο ιός εισήχθη στη δομή [σ.σ. της Θεσσαλονίκης] από άτομα που δεν κατανόησαν ότι έπρεπε να τηρούν στο 100% τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Και όντας κάποιος ασυμπτωματικός δεν αντιλαμβάνεται ότι γίνεται αιτία διασποράς του κορωνοϊού».
Γι' αυτό υπενθύμισε τη σημασία του έγκαιρου εντοπισμού του αρχικού κρούσματος σε τέτοιες δομές ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί αποτελεσματικά η κατάσταση και να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού στους ηλικιωμένους.

Πηγή  

Προβλήθηκε 485 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.