Οι απορροφητικοί βόθροι έχουν την ιδιότητα να αδειάζουν σε μεγάλο βαθμό από μόνοι τους, εφόσον υπάρχει λελογισμένη χρήση κατά τη διάρκεια του έτους και εφόσον πραγματοποιούμε τακτικά  εργασίες συντήρησης, αποφράξεις κλπ. Παρόλα αυτά, όσο περνούν τα χρόνια δυστυχώς οι βόθροι χάνουν την απορροφητικότητά τους.
 
Αυτό συμβαίνει επειδή σιγά-σιγά συσσωρεύονται στον πυθμένα και στα τοιχώματα του βόθρου οργανικές και ανόργανες ουσίες που τις γνωρίζουμε πιο πολύ ως «πουρί». Έτσι λοιπόν, ενώ μπορεί για πολλά χρόνια να μη χρειαστεί να κάνουμε ποτέ άδειασμα του βόθρου, από κάποια στιγμή και μετά η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι απαραίτητη σε ετήσια βάση ή ακόμη και πιο συχνά, ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε.
 
Όταν οι εκκενώσεις είναι δυστυχώς απαραίτητες
 
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας προκειμένου να συντηρήσουμε σωστά το βόθρο μας. Συνήθως η όλη διαδικασία γίνεται ως προετοιμασία για τη χειμερινή περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τόσο το χρηματικό κόστος, όσο και την όλη αναστάτωση που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και δυσοσμία.
 
Ιδιαίτερα ο επαγγελματίες σε χώρους εστίασης και σε ξενοδοχεία σίγουρα θέλουν να αποφύγουν τη συγκεκριμένη διαδικασία για πολλούς και ευνόητους λόγους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους έχουν οικιακούς βόθρους. Η μόνη λύση σε περίπτωση ενός γεμάτου βόθρου είναι πλέον να καλέσουμε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για αποφράξεις Γλυφάδα και οπουδήποτε αλλού στην Αττική ή στην Ελλάδα θέλουμε, που ν’ ασχολείται και με τις εκκένωση στο βόθρο. Πάντως υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι για να προλάβουμε ή να διαχειριστούμε μια ήδη προβληματική κατάσταση.

Καθαριστικά υγρά
 
Στην αγορά υπάρχουν χημικά αλλά και βιολογικά υγρά που μπορούν να διαλύσουν το πουρί από τα τοιχώματα και το πυθμένα του βόθρου. Τα προϊόντα αυτά έχουν σχετικά χαμηλό κόστος, που πάντα βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος και τη χωρητικότητα του βόθρου.
 
Ουσιαστικά επαναφέρουν τη χαμένη απορροφητικότητα, κρατώντας χαμηλά τη στάθμη των λυμάτων, όμως θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η χρήση τους κάθε λίγους μήνες. Τα βιολογικά υγρά είναι προτιμότερα από την άποψη ότι είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και για εμάς τους ίδιους.
 
Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων
 
Εάν σκοπεύουμε να πληρώσουμε αυτό το κάτι παραπάνω, μπορούμε να σκεφτούμε την μετατροπή του βόθρου μας σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Μπορεί να ξοδέψουμε κάποιο πόσο στην αρχή, αλλά το κόστος λειτουργίας είναι ελάχιστο έως ανύπαρκτο και υπάρχουν και επιπρόσθετα οφέλη.
 
Το νερό που παράγεται μπορεί μάλιστα να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα σας, μειώνοντας παράλληλα και το λογαριασμό του νερού. Πρόκειται για μία νόμιμη και αποτελεσματική λύση, τόσο για στεγανούς, όσο και για απορροφητικούς βόθρους.
 
Στεγανοποίηση βόθρου.
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα νερά της βροχής καταλήγουν στο βόθρο μας, γεμίζοντας τον πολύ πιο γρήγορα από ότι θα θέλαμε. Η στεγανοποίηση του βόθρου αποτελεί λύση τόσο για στεγανούς, όσο και γι’ απορροφητικούς βόθρος και βέβαια εξαρτάται το μέγεθος και την κατάσταση του βόθρου.
 
Με τη διαδικασία αυτή δεν σημαίνει πως θα γλιτώσετε απόλυτα με τις εκκενώσεις, με αποφράξεις Βούλα ή όπου αλλού βρίσκεται το ακίνητό σας, αλλά οι συχνότητα των επεμβάσεων αυτών σίγουρα θα περιοριστεί σημαντικά.

 

Προβλήθηκε 175 φορές

Δείτε το επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα - Τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή

Eνεργοποιείται στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες μελιών - Ποιες είναι.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία των προϊόντων:

Συνταγή γιατρού σε SMS χωρίς επισκέψεις, στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet και ΑΜΚΑ

Σταθερά ανοδικά νούμερα σημειώνει η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης καθώς οι πολίτες φαίνεται να επιλέγουν, ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας και ενόψει των εμβολιασμών, να εξυπηρετηθούν διαδικτυακά προκειμένου να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού και αναμονής σε ουρές.

Υγειονομική βόμβα η Αθήνα - Κορωνοϊός και AIDS εξαπλώνονται ραγδαία στις υποβαθμισμένες γειτονιές

Πάνω σε μία υγειονομική βόμβα ζουν καθημερινά οι Αθηναίοι, ειδικά όσοι μένουν στις πλέον υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και τα Σεπόλια.

Κορωνοϊός: Δώρο 30 εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες από την κυβέρνηση

Νέο δώρο στους κλινικάρχες κάνει η κυβέρνηση καθώς αποφάσισε να δεσμεύσει – με το αζημίωτο – ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς, επαναλαμβάνοντας την προκλητική τακτική του περασμένου Μαρτίου.