Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε όλη την Αττική, όπως και σε πολλούς νομούς της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τους κανόνες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή πυρκαγιών.

Όλες οι πύλες εισόδου προς το βουνό θα παραμείνουν κλειστές, καθώς απαγορεύεται η κίνηση πεζών και οχημάτων για λόγους ασφαλείας.

Στο κάλεσμά του Πρόεδρος του ΣΠΑΥ ενημερώνει:

«‘Oλος ο μηχανισμός του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού βρίσκεται από το πρωί σε πλήρη ετοιμότητα, μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς και φυσικά με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, της Πολιτικής Προστασίας και στους 11 Δήμους γύρω από τον Υμηττό, φυλάμε Θερμοπύλες για την προστασία του βουνού μας».

πηγή 

Προβλήθηκε 569 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.