Ξεκινούν όλα τα σχολεία την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8:15 και λόγω του COVID-19, ο καθιερωμένος αγιασμός, θα γίνει από τις 10:45 και μετά σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου και χωρίς παρουσία γονέων.

Συγκεκριμένα, μέχρι την ώρα του αγιασμού, θα γίνει στις τάξεις ενημέρωση και συζήτηση για την εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, διανομή μάσκας και ατομικών δοχείων νερού, ενημέρωση για το πρόγραμμα της εβδομάδας και διανομή των νέων βιβλίων.

Την τρέχουσα περίοδο, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης είναι επικεντρωμένες στην προετοιμασία των σχολικών υποδομών, ώστε να υποδεχτούν παιδιά και εκπαιδευτικούς, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η Τεχνική Υπηρεσία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αρμοδιότητάς της, για την συντήρηση των σχολείων, για τον προγραμματισμό αποκατάστασης χρόνιων προβλημάτων και για την εγκατάσταση των 2 νέων πρόσθετων αιθουσών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Το τμήμα Πρασίνου έχει φροντίσει όλες τις Σχολικές Μονάδες και τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν καθαρίστριες - παρά τις κεντρικές διαδικαστικές καθυστερήσεις - αρχικά για τον απαραίτητο καθαρισμό των σχολείων και στην συνέχεια για την καθημερινή επιμελή φροντίδα καθαριότητας και υγιεινής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Οι Σχολικές Επιτροπές έχουν φροντίσει στην λεπτομέρεια τα σχολεία με επεμβάσεις και συντηρήσεις, χρωματισμούς εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ανακαινίσεις τουαλετών, κουρτίνες σκίασης, επισκευές περιφράξεων, νυκτερινό φωτισμό για την αποτροπή βανδαλισμών και άλλα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών-εκπαιδευτικών.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες σε αντισηπτικά και για πρώτη φορά θα εγκατασταθούν για τα μικρά παιδιά, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, αυτόματες συσκευές απολύμανσης για ανέπαφη χρήση αντισηπτικού υγρού.

Έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία τα ατομικά δοχεία νερού των μαθητών και αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο η παραλαβή μασκών από την ΚΕΔΕ.

Μεθοδικά συνεχίζουμε να αποκαθιστούμε τεχνικά προβλήματα και κακοτεχνίες του παρελθόντος και συστηματικά αναβαθμίζουμε τις κτιριακές υποδομές της πόλης, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία μιας σύγχρονης εκπαίδευσης σε συντηρημένα και λειτουργικά σχολεία.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά!

11 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης 

πηγή

Προβλήθηκε 1027 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.