Σε μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί οι συμμορίες ανηλίκων.
 
Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περισσότερες από 1.700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά. Και βέβαια οι περιγραφές για όσα διαπράττουν σοκάρει.  
 
«Να εδώ σε αυτό το σημείο επιτέθηκαν στο παιδί μου» Η Βάσω Γαλιατσάτου μητέρα 4 παιδιών που ζει στο Γαλάτσι ξεσπάει στην κάμερα του MEGA και εξηγεί, το δράμα που πέρασε η οικογένεια της, όταν μία συμμορία ανηλίκων επιτέθηκε στο γιο της και ον χτυπούσε για 10 λέπτα.  Όπως η ίδια ισχυρίζεται εκείνες τις ημέρες σημειώθηκαν κι άλλες τέτοιες επιθέσεις από ανήλικους.
 
Κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περίπου 1700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν κλοπές, σωματικές βλάβες και ναρκωτικά.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» τουλάχιστον 15 συμμορίες ανηλίκων έχουν εμφανιστεί την τελευταία διετία στην Αττική
Πρόκειται για ομάδες 10-20 ατόμων, ηλικίας 13 έως 18 ετών, που διαπράττουν εκατοντάδες κλοπές, συνήθως σε συνομήλικους τους
«Μία από τις συμμορίες ανηλίκων που απασχολούν τις αρχές είναι αυτή της Νέας Σμύρνης η οποία ευθύνεται για αρκετές κλοπές σε πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο».
Ειδικότερα οι ανήλικοι της συμμορίας της Νέας Σμύρνης συμμετείχαν σε 11 διαρρήξεις σε:
Νέα Φιλαδέλφεια
Ταύρος
Παλαιό Φάληρο
Καλλιθέα
Γλυφάδα
Χαλάνδρι
Κολωνός
Πετράλωνα
Ηλιούπολη
Το επόμενο διάστημα η αστυνομία αναμένεται να εντείνει τους ελέγχους της καθώς όπως έχουν διαπιστώσει οι συμμορίες των ποινικών επιλέγουν τους ανήλικους γιατί μικρής αμοιβής προχωρούν ευχερέστερα σε μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ενώ έχουν και ευνοϊκότερη δικαστική μεταχείριση. 
 
 (Δείτε το ρεπορτάζ εδώ από το megatv.com)

Προβλήθηκε 723 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.