Γι’ αυτό δίνουμε τον λόγο στους ιατρούς για να ενημερώσουν τους πολίτες για όσα πραγματικά τους απασχολούν. Σήμερα απαντάει στο ερώτημα για τις υφασμάτινες μάσκες των παιδιών η ιατρός, Όλγα Βεριγάκη*.
 
 
Οι υφασμάτινες μάσκες επιλέχτηκαν με οικονομικά κριτήρια (πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται), ή όντως είναι οι πιο καλές για τα παιδιά;
Οι υφασμάτινες μάσκες ήρθαν στη ζωή μας την εποχή της πανδημίας για να καλύψουν την ανάγκη που προέκυψε λόγω έλλειψης χειρουργικών μασκών. Επίσης, είναι πιο οικονομικές αφού μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.
Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μασκών, η χειρουργική μάσκα 3 στρώσεων είναι η καλύτερη επιλογή για πρόληψη σταγονιδίων από οποιοδήποτε αναπνευστικό ιό.
Όσο για τις μάσκες με ύφασμα, η διπλή στρώση υφασμάτινης μάσκας περιορίζει σε έναν βαθμό την εξάπλωση σταγονιδίων, πολύ καλύτερα απ’ ότι οι μάσκες με μονή στρώση. Τέλος, μια υφασμάτινη μάσκα μιας στρώσης είναι καλύτερη από το να μην βάζουμε καθόλου μάσκα.
Η αποτελεσματικότητα της υφασμάτινης μάσκας επίσης εξαρτάται τόσο από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη, όσο και από τη συχνότητα πλυσίματος.
Μία υφασμάτινη μάσκα θα πρέπει να απορρίπτεται μετά από πολλά πλυσίματα, λόγω φθοράς του υφάσματος. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο συχνό πλύσιμο και σιδέρωμα της μάσκας πριν την κάθε χρήση.
* Η Όλγα Βεριγάκη είναι παιδίατρος. Διεύθυνση ιατρείου: Μιαούλη 20 Χαλάνδρι.

Πηγή  

Προβλήθηκε 338 φορές

Δείτε το επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα - Τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή

Eνεργοποιείται στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες μελιών - Ποιες είναι.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία των προϊόντων:

Συνταγή γιατρού σε SMS χωρίς επισκέψεις, στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet και ΑΜΚΑ

Σταθερά ανοδικά νούμερα σημειώνει η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης καθώς οι πολίτες φαίνεται να επιλέγουν, ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας και ενόψει των εμβολιασμών, να εξυπηρετηθούν διαδικτυακά προκειμένου να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού και αναμονής σε ουρές.

Υγειονομική βόμβα η Αθήνα - Κορωνοϊός και AIDS εξαπλώνονται ραγδαία στις υποβαθμισμένες γειτονιές

Πάνω σε μία υγειονομική βόμβα ζουν καθημερινά οι Αθηναίοι, ειδικά όσοι μένουν στις πλέον υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και τα Σεπόλια.

Κορωνοϊός: Δώρο 30 εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες από την κυβέρνηση

Νέο δώρο στους κλινικάρχες κάνει η κυβέρνηση καθώς αποφάσισε να δεσμεύσει – με το αζημίωτο – ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς, επαναλαμβάνοντας την προκλητική τακτική του περασμένου Μαρτίου.