Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η.)
Αυθαίρετο κτίσμα-ναός στον Προφήτη Ηλία
(Β Ζώνη Υμηττού) - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
17 Σεπτεμβρίου 2020
Σήμερα, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) Β’ Περιφερειακής Ενότητας Αθηνών, η ένσταση – ενδικοφανής προσφυγή του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου κατά της υπ’ αριθμ. 15963-289962/19/9-1-2020 Εκθέσεως Αυτοψίας της Γενικής Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Διεύθυνση Δόμησης (Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών) του Δήμου Αθηναίων.
Η συγκεκριμένη έκθεση αυτοψίας αφορά την αυθαίρετη ανέγερση νέου ναού στο χώρο του Παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία, εκτός σχεδίου, στην Ηλιούπολη Αττικής, σε δημόσια αναδασωτέα περιοχή, στη Β Ζώνη προστασίας του Υμηττού.
Το αίτημά μας να παραβρεθούμε στην εξέταση της ως άνω προσφυγής έγινε δεκτό. Ενώπιον της Επιτροπής Εξέτασης Προσφυγών Αυθαιρέτων εκπροσωπηθήκαμε από τον εξουσιοδοτούμενο δικηγόρο κ. Θεόδωρο Παπαδάτο, ο οποίος συνέταξε και το υπόμνημα που καταθέσαμε στις 15/9/20, παρεμβαίνοντας στην εν λόγω διοικητική διαδικασία υπέρ της διατήρησης του κύρους της Εκθέσεως Αυτοψίας της Πολεοδομίας Αθηνών.
Το αυθαίρετο κτίσμα – ναός παραβαίνει την πολεοδομική και τη δασική νομοθεσία καθώς και το καθεστώς προστασίας του Υμηττού!
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαδάτο, που με μεγάλη προθυμία και αφιλοκερδώς μας στήριξε και μας εκπροσώπησε επάξια!Ο αγώνας αυτός είναι ένας αγώνας κατά ενός ακόμη νέου αυθαιρέτου στον Υμηττό, όποιο κι αν είναι αυτό.
Είναι ο αγώνας των πολιτών που θέλουν να δώσουν τέλος στο καθεστώς των καταπατήσεων και αυθαιρεσιών σε δημόσιες εκτάσεις, που η κοινωνία μας ανέχεται και καλλιεργεί, εδώ και δεκαετίες…
Περισσότερα ΕΔΩ: https://kipi.gr/?p=12723

 

Προβλήθηκε 1048 φορές