Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο καθώς πέθανε ο Δημήτρης Καρανικόλας.

Το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης Καρανικόλας έδινε μάχη με ασθένεια που αντιμετώπιζε. «Έφυγε» σε ηλικία 59 ετών και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση και έχουν δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.

Οι γονείς του, Γιώργος Καρανικόλας και Ελένη Στεφανίδου είχαν πολυετή συμμετοχή και προσφορά στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.

Υπήρξαν οι εμπνευστές και ουσιαστικοί ιδρυτές της Θουκυδιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου, στην οποία δώρισαν μεγάλο μέρος της προσωπικής τους βιβλιοθήκης.

Από το 1981, ασκεί το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργάζεται στην ΕΡΤ.

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες: «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Αυριανή», «Εξόρμηση», «Η Βραδυνή», «Ημερησία». Επίσης στα περιοδικά: «Εικόνες», «Σύγχρονη γυναίκα», «Τέχνη και πολιτισμός», «Το παιδί μου κι εγώ».

Στα ερτζιανά: Δίαυλος 10, Ράδιο Κύκλος, John Greek, Captain Jack και στους Κρατικούς ραδιοφωνικούς Σταθμούς των Ιωαννίνων και της Λάρισας.

Εντάχθηκε στη διδακτική κοινότητα, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπου δίδαξε ως καθηγητής δημοσιογραφίας.

Τιμήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, για τον τρόπο γραφής και προσέγγισης των κοινωνικών θεμάτων.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Αλίμου (1994, 1998, 2002 και 2006).

πηγή 

Προβλήθηκε 434 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.