Σε ό,τι αφορά στα σχολεία είναι προφανές ότι, στις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, άνοιξαν και λειτουργούν με λάθος τρόπο.

Τα πρώτα κρούσματα στα σχολεία ήδη έκαναν την εμφάνισή τους, σε όλη τη χώρα και όπως ήταν φυσικό και στην πόλη μας.

Η ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι μεγάλη και δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τους ειδικούς της υγείας του ΕΟΔΥ που επικαλείται.

Έπρεπε το Υπουργείο να επιμείνει να επισημάνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία, την προβληματική κατάσταση των αιθουσών και την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, τον υψηλό συνωστισμό σε όλους τους σχολικούς χώρους, τις πραγματικές ανάγκες καθαριότητας, την έλλειψη σχολικών καθαριστριων, την έλλειψη προμήθειας των σχολείων με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του COVID-19 κ. α. Ιδιαίτερα στην πολυπληθή περιφέρεια της Αττικής και τους μεγάλους πληθυσμιακά Δήμους της ήταν αναμενόμενο και θέμα χρόνου να υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία.

Το μεγάλο πρόβλημα που οδηγεί στην εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός.

Είναι λάθος που άνοιξαν και λειτουργούν τα σχολεία με μοναδικό τους όπλο, τις μάσκες και τα αντισηπτικά. Ήταν χρέος του Υπουργείου Παιδείας άμεσα να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, με όποιον τρόπο μπορούσε.

Εάν δεν μπορούσε να το εφαρμόσει αυτό, τότε θα έπρεπε να πάρει κάποια άλλα μέτρα, όπως, την εκ περιτροπής φοίτηση, σε δύο ομάδες, ανά μέρα.

Μόνον έτσι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά, ελεγχόμενα και χωρίς συνωστισμό τα σχολεία ή και το ολοήμερο. Τώρα, έχουν διαμορφωθεί συνθήκες σχολικής φοίτησης από δύσκολες έως επικίνδυνες και τα κρούσματα θα είναι συνεχώς αυξανόμενα.

Επίσης, είναι αναγκαίο και υποχρέωση, τουλάχιστον σε περίπτωση κρούσματος, να γίνουν από την πολιτεία, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου, δωρεάν τεστ COVID-19, σε όλους τους εμπλεκομενους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τέλος, σε περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για ικανό αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία και γενικά στην πόλη μας, κατατίθεται προς τον Δήμο Ηλιούπολης, η πρόταση να υπάρξει παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία της πόλης μας, ώστε να ελεγχθεί επιδημιολογικα η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Με εκτίμηση
Χρυσουλάκης Φώτης
Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος,
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλ/λης 

Προβλήθηκε 383 φορές

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης: ''Κατάθεσή υπέρ της προσφυγής των κατοίκων της οδού Φιλιππάκη για την άμεση διακοπή λειτουργίας και την απομάκρυνση της κεραίας, που βρίσκεται κοντά σε σχολεία και αθλητικούς χώρους''

Μαζί μας, οι κάτοικοι της περιοχής κ. Μ. Μηναδάκης και κ. Ραλλία Χρηστίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο νομικός των κατοίκων κ. Κ. Διάκος, ο νομικός του Δήμου κ. Κ. Μανταδάκης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Σεφτελής και Απ. Στασινόπουλος.

Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης: Εκδίκαση της υπόθεσης στο Σ.τ.Ε.

Επιτέλους, μετά από 5 αναβολές, το ΣΤΕ συζήτησε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, για τα έργα διευθέτησης της Πικροδάφνης από τη λ. Βουλιαγμένης έως τις εκβολές, που είχαμε καταθέσει διάφοροι σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες