Νέες συμπληρωματικές οδηγίες προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τη διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος στα σχολεία απέστειλε το υπουργείο Παιδείας
Σύμφωνα με τις νέες συμπληρωματικές οδηγίες, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολική μονάδα αρμοδιότητάς του, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προβαίνει στα ακόλουθα βήματα:
1. Συνεργασία με Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
2. Απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολικού τμήματος ή μονάδας μετά από γνώμη Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
3. Κοινοποίηση της ανωτέρω απόφασης αναστολής στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ (ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]).
Σημειώνεται ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι ΜΟΝΟ για αποφάσεις αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων σχολ. τμημάτων ή μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολ. τμήματος ή μονάδας αρμοδιότητάς του, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προβαίνει στα ακόλουθα βήματα:
1. Ενημέρωση του Διευθυντή σχολικής μονάδας.
2. Ενημέρωση του myschool.
3. Έμφαση στην υποχρεωτική παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
4. Διασφάλιση άμεσης κατάρτισης ωρολογίου προγράμματος για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από Διευθυντή σχολικής μονάδας.
5. Καθημερινός έλεγχος της απρόσκοπτης εφαρμογής της εξΑΕ από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολ. τμήμα ή μονάδα που βρίσκεται σε αναστολή.
6. Αποστολή στατιστικών στοιχείων για την εξΑΕ (% παροχή από εκπαιδευτικούς, % συμμετοχή από μαθητές) σε εβδομαδιαία βάση στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ (ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]), μέσω των οικείων Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 πηγή

Προβλήθηκε 799 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.