Λίγες μέρες έχουν περάσει από το άνοιγμα των σχολείων και ήδη μετράμε κρούσματα σε μια σειρά από αυτά.

Την ίδια στιγμή έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων τόσο στην μαθητική - εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν λόγω της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

Είναι φανερό πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, το οποίο να προστατεύει ουσιαστικά όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από μόνη της δεν μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Είδαμε μάλιστα το φιάσκο της κυβέρνησης με τις 500,000 ακατάλληλες μάσκες ίδιου μεγέθους για όλα τα παιδιά που μέχρι σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί.

Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να μοιραστούν σε μικρότερα τμήματα οι μαθητές, με ανώτερο όριο τους 15 μαθητές ανά τάξη.

Δεν νοείται να ανοίγουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας χωρίς να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και χωρίς να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία να χορηγούνται δωρεάν από το κράτος σε όλους. Δεν νοείται να ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να γίνουν επαναλαμβανόμενα τέστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς μέτρα πρόνοιας για ευπαθείς ομάδες καθώς και χωρίς να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να τηρήσει σιγή ιχθύος, τόσο σε ό,τι αφορά τα παραπάνω, όσο και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία του δήμου με προβληματικές κτηριακές υποδομές, τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Είναι γνωστό ότι τα σχολεία στον δήμο μας αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, πολλά σχολεία συστεγάζονται και πολλοί μαθητές εν έτη 2020 κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ.

Το να προβάλει ο δήμος σαν λύση την τοποθέτηση νέων λυόμενων αιθουσών είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό όταν υπάρχουν τόσοι ανεκμετάλλευτοί χώροι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν αίθουσες διδασκαλίας.

Είναι εξίσου προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο στους δημότες λέγοντας ότι θα τους “πετσοκόψουν’’ αυτοί που τόσα χρόνια ψηφίζουν και διαχειρίζονται πετσοκομμένους προϋπολογισμούς που έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σχολείων και την μη επαρκή στελέχωσή τους σε προσωπικό.

Ενδεικτικό είναι ότι εν μέσω πανδημίας ΔΕΝ έχει γίνει καμία αύξηση του αριθμού των καθαριστριών στα σχολεία.

Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο εκ μέρους της δημοτικής αρχής το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και άκρως ανησυχητικό το πώς θα αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα αν κρίνουμε και από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε στον δήμο όπου δεν έγινε ούτε ένα τεστ στους υπόλοιπους εργαζομένους.

Εμείς ως ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη από την αρχή της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των υγειονομικών σε αυτή τη δύσκολη μάχη, στο πλευρό των εργαζόμενων που σήκωσαν το βάρος, στο πλευρό της νεολαίας που συνεχίζει να διεκδικεί και να στοχοποιείται.

Κατά τη γνώμη μας πέρα από τα παραπάνω, θα έπρεπε ο Δήμος να πάρει πρωτοβουλία επιτέλους να εξετάσει την ασφαλή χρήση κι άλλων κλειστών χώρων ως σχολικών αιθουσών με σκοπό την αποσυμφόρηση και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

Να προχωρήσει σε προσλήψεις στην καθαριότητα και συχνές απολυμάνσεις των σχολείων και τέλος στη διεξαγωγή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν υποκαθιστούν την ευθύνη της κυβέρνησης για ουσιώδη μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, προσλήψεις υγειονομικών, συχνούς υγειονομικούς ελέγχους και τεστ στον πληθυσμό.

Για το άνοιγμα των σχολείων απαιτούμε :

  • Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
  • Μικρότερα τμήματα - ανώτατο όριο 15 μαθητές ανά τάξη
  • Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας / αξιοποίηση χώρων
  • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Μέτρα πρόνοιας για ευπαθείς ομάδες, καθώς και για μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν ευπαθή άτομα στην οικογένεια
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες

 

πηγή

Προβλήθηκε 481 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.