Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη χρήση των παιδιών της γειτονιάς η αναβαθμισμένη παιδική χαρά της οδού Κιθαιρώνος, χρηματοδοτημένη εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Συγκεκριμένα αποξηλώθηκαν όλες οι παλιές πλάκες προστασίας και όλα τα παλιά όργανα και τοποθετήθηκε νέα κατάλληλη επιφάνεια 480 μ2 για προστασία από πτώσεις και σύγχρονος εξοπλισμός για μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικίες - για νήπια και παιδιά - με κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες, αναρρίχηση και ποικίλες συνθέσεις παιδικών δραστηριοτήτων για ατέλειωτη διασκέδαση των μικρών μας φίλων.

Η παιδική χαρά έχει ανασχεδιαστεί λειτουργικά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζονται από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και την ισχύουσα νομοθεσία.

Η παιδική χαρά της Κιθαιρώνος είναι η αρχή και σύντομα ακολουθούν οι παιδικές χαρές του άλσους Δ. Κιντή και της Νυμφών, της Εργατών Τύπου, της Δαμασκηνού & Κριεζή, της Φωκίδος & Παπαφλέσσα, της Κεντρικής πλατείας, της Λαγκαδιών και της Παΐκου.

Με πρόγραμμα και μέθοδο, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και με φροντίδα κάθε γειτονιάς της Ηλιούπολης συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αλλαγή προς το καλύτερο.

24 Σεπτεμβρίου 2020

Κώστας Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

πηγή + video (εδώ)

Προβλήθηκε 366 φορές

Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης: Εκδίκαση της υπόθεσης στο Σ.τ.Ε.

Επιτέλους, μετά από 5 αναβολές, το ΣΤΕ συζήτησε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, για τα έργα διευθέτησης της Πικροδάφνης από τη λ. Βουλιαγμένης έως τις εκβολές, που είχαμε καταθέσει διάφοροι σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες

«ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω: ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ»

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, το δίκτυο του ΟΚΑΝΑ και άλλους φορείς, διοργανώνει για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το πρόγραμμα της «Ακαδημίας Γονέων».

Δήμος Ηλιούπολης: Εντοπίστηκαν σήμερα 2 θετικά κρούσματα.  Ένα στο 7ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και ένα στην Γ’ τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Σήμερα εντοπίστηκαν 2 οικογενειακά σχετιζόμενα θετικά κρούσματα στο 7ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και στην Γ’ τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Έγκριση  δαπάνης  για ''Αντικατάσταση φθαρμένων στύλων φωτισμού στις νησίδες Κυπρίων Ηρώων κ.λ.π.''

Αποφασίζουμε: Την έγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους συνολικού ποσού εκατόν είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ (123.000,00 €), για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση φθαρμένων στύλων φωτισμού στις νησίδες Κυπρίων Ηρώων κ.λ.π.»