Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης - Κι.Π.Η
 
Χαιρετίζουμε την απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, 24/9/20, για απόρριψη της πρότασης του ΑΔΜΗΕ για λειτουργία νεκροταφείου στη Β' Ζώνη προστασίας του Υμηττού και την εφαρμογή του νόμου της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ διότι:

1. Επικράτησε η θέληση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων διότι πλέον, με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στους ΟΤΑ, λειτουργεί η Δημοκρατία!

Μπορεί να υπερισχύσει η επιθυμία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι της παράταξης του Δημάρχου.

Να θυμίσουμε σε όλους οτι μέχρι τώρα υπήρχε πάντα μια πλειοψηφούσα παράταξη (του Δημάρχου), που έπαιρνε όποια απόφαση υποστήριζε παρ’ όλες τις διαφωνίες έξωθεν και έσωθεν της παράταξης και που πολλές φορές η απόφαση ερχόταν από ψηλά...

Κι αυτό γιατί ήταν δύσκολο για πολλούς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης να εναντιωθούν στο Δήμαρχο και τη ''γραμμή'' που υποστήριζε...

Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή των Δημοτικών Συμβούλων, τον πραγματικό διάλογο που έγινε και την επιθυμία και επιδίωξή τους για επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος (που άλλωστε οι περισσότεροι πάντα είχαν) που έχει πρόσφατα αναδειχθεί, αλλά και τη δυνατότητα αυτή που μας δίνει ο νέος νόμος της εφαρμογής της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ!

2. Συμφωνούμε απόλυτα με αυτή την απόφαση, όπως και στη Δημόσια Διαβούλευση για τη ΣΜΠΕ Υμηττού, είχαμε καταθέσει.
 

Προβλήθηκε 460 φορές