Κέντρα Υγείας: Υγειονομικές βόμβες τα ιατρεία Covid-19
Τα νέα ιατρεία που δημιούργησε η κυβέρνηση έγιναν άρον - άρον και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών
Τα νέα ιατρεία που δημιούργησε η κυβέρνηση έγιναν άρον - άρον και είναι πραγματικά υγειονομικές βόμβες και επικίνδυνα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών τονίζει μιλώντας στην Αυγή ο Αντώνης Καραβάς, παθολόγος διευθυντής ΕΣΥ, στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, του ιατρείου Covid-19.
«Στα νέα ιατρεία γίνονται τουλάχιστον 30 με 40 τεστ την ημέρα με ανεπάρκεια υλικών, ενώ υπάρχουν αναμονές 20 ατόμων από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν, με τον κόσμο να αναμένει με αγωνία το αποτέλεσμα να μάθει αν μολύνθηκε από τον ιό, γιατί χρειάζεται να προστατευτεί και για να προστατεύσει δικούς του ανθρώπους, για να δει αν θα επιστρέψει στη δουλειά, για να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι φοβερό το γεγονός ότι για να στελεχώσουν τα νέα ιατρεία στα Κέντρα Υγείας ακύρωσαν τα ΤΕΠ και όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού. Μιλάμε για μεγάλες περιοχές της Αθήνας, την Καλλιθέα, την Ηλιούπολη, το Μαρούσι και του Ζωγράφου, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε πολύωρες βάρδιες και οι εφημερίες βγαίνουν με εξουθενωτικά ωράρια στις υποστελεχωμένες δομές».
Στις δομές υπάρχουν δυο - τρεις γιατροί και αυτοί επικουρικοί ή από μετακινήσεις και 4 με 5 νοσηλευτές οι οποίοι πραγματοποιούν αβάσταχτες υπερωρίες.
Περιγράφοντας τις υποδομές, ο κ. Καραβάς υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες και αποδυτήρια, ενώ η καθαριότητα γίνεται με μόλις δύο καθαριστές για όλο το κτήριο.
Επίσης σημειώνει ότι η ταλαιπωρία του κόσμου είναι μεγάλη διότι ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής στη βάρδια πρέπει να κάνουν τα πάντα να καταγράψουν τα περιστατικά, να απαντούν στα τηλέφωνα, να απολυμαίνουν τον χώρο, να καταγραφούν τα αποτελέσματα, να εξετάζουν τα εμπύρετα.
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει λόγω της υπερφόρτωσης του έργου, καθώς εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο να διαφύγουν και άλλες λοιμώξεις τονίζει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το προσωπικό λειτουργεί ανεκπαίδευτο.
«Μας έδωσαν τα τεστ και στην ουσία μας είπαν κόφτε τον λαιμό σας για να χτίσετε το ιατρείο» τονίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον γιατρό, είναι πασιφανές ότι πρέπει να σταματήσει το κρυφτούλι η κυβέρνηση και επιτέλους να πάρει άμεσα μέτρα για την υγεία και τις ζωές μας.
Οι αγώνες, αναφέρει, των υγειονομικών είναι μονόδρομος, μαζί με τον λαό να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να υπάρχουν επάρκεια σε τεστ και υποδομές για όλους

Πηγη 

Προβλήθηκε 3696 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.