Καταγγέλλουν τρομοκρατία και προβοκάτσια στο 3ο Λύκειο Ηλιούπολης

Εντός των τειχών 30 Σεπτεμβρίου 2020

Την επιχείρηση τρομοκράτησης και την προβοκάτσια που στήθηκε στο 3ο Λύκειο Ηλιούπολης, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στη Ζ' ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ξημερώματα της Τρίτης (29 Σεπτέμβρη) ομάδα εξωσχολικών εισέβαλε στο κτίριο του 3ου Λυκείου και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

Η επιτροπή της κατάληψης δεν κατάφερε να προστατέψει το χώρο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή πάλης να σταματήσει.

«Οι κινητοποιήσεις των μαθητών δέχονται βίαιη επίθεση. Εκεί που δεν τα καταφέρνουν οι απειλές, οι τραμπουκισμοί (Άλιμος) και οι εισαγγελείς (Πειραιάς), επιστρατεύονται ομάδες προβοκατόρων (Ηλιούπολη)», σημειώνει η ΑΣΕ και τονίζει:

«Ως ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας και στα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε, τα αιτήματα αυτά είναι η σημαία και των δικών μας αγώνων εδώ και μήνες.

Η μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, η αύξηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα, η σχολιατρική υπηρεσία στα σχολεία, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη και έξοδα του κράτους, ο μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών ΔΕΝ είναι δικαιολογίες ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ.

Οι μαθητές έχουν λόγο, έχουν αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης και συναίσθηση ότι κυβέρνηση και υπουργείο έχουν αφήσει τα σχολεία στην τύχη τους.

Η "καραμέλα" της προσωπικής ευθύνης έχει πια παλιώσει, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι λάστιχο που ξεχειλώνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και με κίνδυνο της υγείας μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους.

Η χρήση μάσκας είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται, γιατί είναι το μοναδικό ανέξοδο μέτρο, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.

Στο ερώτημα "ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών;", η απάντηση είναι απλή.

Οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το στοίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα (όταν τα περισσότερα σχολεία έχουν κενές αίθουσες), είναι οι χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, είναι το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Η προβοκάτσια και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς, όλοι στο δρόμο με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10, με προσυγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια».

πηγή 

Προβλήθηκε 631 φορές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες στο Κρυονέρι, την Μεσσηνία και τα Κύθηρα.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

Σας παραθέτουμε την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Βύρωνα σύμφωνα με τη δέσμευση στο Διαδημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025