ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
www.sylgynilioupolis.com | mail: [email protected] | Στ.Σαράφη 40, Ηλιούπολη/ Τηλέφωνα επικοινωνίας: Μαρίνα
Γαζή: 693 23 78 588

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) ενώνει τη φωνή του μαζί με εσάς, τους μαθητές της Πόλης μας και στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα που προβάλλετε.

Για εμάς τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας είναι κρίσιμο να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας και είναι δίκαιος γιατί αυτό που διεκδικούμε είναι το αυτονόητο: Να επιστρέψετε στο σχολείο με ασφάλεια χωρίς τον κίνδυνο να αρρωστήσετε εσείς, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σας.

Η κυβέρνηση μας λέει στις πλατείες να είμαστε μέχρι 9 αλλά μέσα στις αίθουσες τα παιδιά μας τα θέλει να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα των 25-27 μαθητών.

Μας λέει ότι δεν πρόλαβε να φτιάξει σχολεία και αίθουσες αλλά στην Ηλιούπολη γίνονται συμπτύξεις τμημάτων ενώ υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες σε αρκετά σχολεία.

Ακόμα και σε σχολεία που δεν έχουν τις απαιτούμενες αίθουσες μπορούν να αξιοποιηθούν Δημόσια Κτίρια. Μπορούν να αξιοποιηθούν τα Οικόπεδα της Δημόσιας Περιουσίας που οι αγώνες του λαού της πόλης μας τα έσωσαν από κάθε είδους «αρπακτικά» τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι δίκαιο και ρεαλιστικό στον 21ο αιώνα να εφαρμοστεί το όριο που θέτουν και οι επιστήμονες για 15 παιδιά ανά αίθουσα με τις απαραίτητες αποστάσεις και υποδομές.

Να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί.

Να μεριμνήσουν για αίθουσες ασφαλείς και για δωρεάν τεστ όπου είναι απαραίτητο.

Δεν ανεχόμαστε από τη μία στο βωμό του κόστους να θυσιάζεται η υγεία και η παιδεία του λαού και από την άλλη να τα δίνουν απλόχερα σε Επιχειρηματικούς Ομίλους και πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δεν θα ανεχτούμε να αντιμετωπίζουν την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας σαν εμπόρευμα με συγκεκριμένη τιμή.

Το Σύνθημα των μαθητών παιδιών μας «Μόνο η Μάσκα δεν είναι προστασία. Δώστε λεφτά για την Παιδεία» μας γεννά Ευθύνη και Περηφάνια.

Θα είμαστε στο πλευρό σας, γιατί κι εμείς δε βολευόμαστε παρά μόνο στο δίκιο.

Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται
κάτω απ’ τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται
παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται
παρά μόνο στο δίκιο.

Γιάννης Ρίτσος

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σεπτέμβρης 2020
 

Προβλήθηκε 789 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.