Αυτές τις ημέρες τα περισσότερα λύκεια και γυμνάσια στο δήμο μας είναι υπό κατάληψη, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
 
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τις μαθητικές καταλήψεις και να εμφανίσουν τους μαθητές ως «αρνητές της μάσκας» ή απλά «μπάχαλους», η αλήθεια είναι πως τα σχολεία και οι μαθητές/τριες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα.
 
 
Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται και η κυβέρνηση υποκριτικά κυνηγά το συνωστισμό στις… πλατείες, στα σχολεία στοιβάζονται 25-27 μαθητές σε κάθε τάξη, ενώ όσοι μαθητές χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς στριμώχνονται με δεκάδες ακόμα επιβάτες. Ταυτόχρονα στα σχολεία προσελήφθηκε ο ίδιος αριθμός καθαριστριών με πέρυσι, πολύ μικρότερος από τον απαραίτητο για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, ειδικά σε συνθήκες κορονοϊού. 
 
 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί απτόητη τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, όπως με την Τράπεζα Θεμάτων, ενώ οι ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία καλά κρατούν.
 

 
 Οι νέοι και οι νέες βλέπουν, σε μια εποχή που ξαναφουντώνει η ανεργία και η φτώχεια, τεράστια κονδύλια να σκορπίζονται για εξοπλισμούς, για επιχορηγήσεις στο κεφάλαιο, σε συστημικά ΜΜΕ ή απλά σε κολλητούς, ενώ πάντα δεν περισσεύουν λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

Απέναντι σε όλα αυτά τα αιτήματα των μαθητών/τριών για μέχρι 15 παιδιά στην τάξη, προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών, κατάργηση των αντιδραστικών μέτρων της Κεραμέως, λεφτά για την παιδεία και την κοινωνία και όχι για εξοπλισμούς και την ολιγαρχία, για ζωή ελεύθερη και δημιουργική και όχι ντυμένη στο χακί από τα 18, όπως κάποιοι σχεδιάζουν, είναι δίκαια. 
 
 

Δίνουν ελπίδα σε όλη την κοινωνία που οι κυβερνώντες θέλουν να τη φυλακίσουν μέσα στο φόβο και στην απελπισία.
 


Η Μαχόμενη Ηλιούπολη καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας να σταθούν ηθικά και έμπρακτα δίπλα στις μαθητικές καταλήψεις. Τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων να στηρίξουν τα δίκαια μαθητικά αιτήματα για να νικήσουν οι μαθητές. 
 
 

Να σταθούν όλοι ασπίδα αλληλεγγύης σε κάθε προσπάθεια τραμπουκισμού, εκφοβισμού και τρομοκράτησης από αστυνομία, κυβέρνηση ή θλιβερούς «αγανακτισμένους», όπως στον Άλιμο.
 


 

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να καλύψει άμεσα όλες τις ανάγκες σε προσωπικό και μέσα για την καθαριότητα-απολύμανση των σχολείων.
 


 

Προβλήθηκε 515 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.