Τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στις μαζικές και μαχητικές πορείες στο κέντρο της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, χαιρετίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας τονίζοντας ότι «οι μαζικές και μαχητικές πορείες μας ήταν η απάντηση στην υπουργό και την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις τους. Τα δίκαια αιτήματά μας ακούστηκαν δυνατά και παντού. Όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο αγώνα μας.Ότι και να γίνει… είμαστε ήδη νικητές!».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλεί τους μαθητές να οργανώσουν από αύριο Γενικές Συνελεύσεις και μαθητικές εκλογές στα σχολεία τους, για την ανάδειξη αγωνιστικών μαθητικών συμβουλίων.

Καλεί σε μαζική συμμετοχή εκλεγμένους 15μελών, εκπροσώπους των δεκάδων τοπικών συντονιστικών να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής το Σάββατο 3 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο προαύλιο της Γκράβας, για τη συνέχιση της δράσης τους.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η Επιτροπή Σημειώνει:

«Κούλη, Κεραμέως ακούστε το καλά: Οι μαθητές στο δρόμο, ακόμα μια φορά!

Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την αστυνομία, εισαγγελείς, διευθυντές Βθμιας και σχολείων, δεχόμαστε εκβιασμό από την υπουργό για απουσίες, κόψιμο εκδρομών, χαρακτηρισμό στη διαγωγή μας. Απλά γιατί διεκδικούμε όσα έπρεπε να έχει κάνει το υπουργείο ήδη.. όχι να λέμε εμείς να κάνει! Σήμερα, θέλησαν μέχρι και να «θάψουν» τη μαθητική πορεία μας, προβάλλοντας μεμονωμένες ενέργειες που προσπαθούσαν να τη διαλύσουν, που καμία σχέση δεν έχουν με εμάς και τους αγώνες μας.

Τίποτα από αυτά δεν πιάνει!

Το σχέδιο τους το μπλοκάραμε φωνάζοντας δυνατά και μαχητικά τα συνθήματα μας.

Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας φιμώσουν, που απειλούν λέμε: Οι μαθητές δεν μασάμε. Αυτά δεν πιάνουν σε εμάς!

Έχουμε δίκιο! Όσο η κυβέρνηση δεν απαντάει θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι τους!

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα μας.

Στο δρόμο του αγώνα πάλι θα μας βρουν, όσο στα αιτήματά μας δεν απαντούν».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση. 

Πηγή

Προβλήθηκε 784 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.