Χρήστος Κάτσικας

Δασκάλα με covid επιστρέφει σε τάξη 25 μαθητών με θετικό rapid test την 6η μέρα γιατί έτσι λέει ο νόμος. Απίστευτο αλλά αληθινό!

Είναι η πολιτική προστασίας της δημόσιας υγείας, των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών (που ειρήσθω εν παρόδω, οι καθηγητές, στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν μέσο όρο ηλικίας 53+).

Η περίπτωση των σχολείων αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον γίνεται διαχείριση εικόνας και πολιτικού κόστους και όχι πανδημίας.

Δε συζητάνε για λιγότερα παιδιά στην τάξη, δεν συζητάνε για αναβολή, δε συζητάνε βάρδιες, δε συζητάνε παράταση μέχρι τις 17 ή τις 24 Ιανουαρίου, δε συζητάνε καν για τηλεκπαίδευση για την οποία τόσα γλυκά λόγια ειπώθηκαν για τις δυνατότητες της στην αρχή της πανδημίας από την Υπουργό μας.

Συζητάνε για self tests, λες και δεν ήταν αυτή η στρατηγική που μας έφτασε στα 50.000 κρούσματα

Το κορυφαίο είναι ότι αυτοί που αποφασίζουν για τα σχολεία με 50.000 κρούσματα το κάνουν μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ! Ναι συνεδριάζει λέει η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων.... μέσω τηλεδιάσκεψης.  Αλλά τα 27 παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά σχολείο.

Βέβαια, θα ανοίξουν με το αποτελεσματικότερο μέτρο όλων των εποχών! Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά ότι δεν θα πηγαίνουν εκδρομές! Αυτή είναι η νέα καινοτομία των υπουργείων Παιδείας - Υγείας

Ποιοι τα σκέφτονται αυτά; Οι ίδιοι που μόλις βρέθηκε ένα (1) κρούσμα στη Βουλή αποφάσισαν κλείσιμο, απολύμανση και το έκαναν και πρώτο θέμα...

Από την άλλη, 40.000 κρούσματα στην κοινωνία, ανοίξτε τα σχολεία, τι φοβάστε, πρέπει να κολλήσετε όλοι...

Πως το είχε πει, «προφητικά», στην αρχή της πανδημίας η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου; ότι η πανδημία είναι σχεδόν υποχρεωτική για την ανανέωση των γενεών!

«Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες». Και συνέχισε «έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες».

Ναι αυτό είχε πει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η ίδια που παλιότερα σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη πρωτεύουσα Βαλκανικού κράτους που δεν έχει ελευθερωθεί... και πιο πρόσφατα είχε δημοσιοποιήσει ανακοίνωση μαζί με ένα βίντεο, με το οποίο δήλωνε την έμπρακτη στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφιερώνοντάς του και ένα ποίημα  καθώς, όπως είπε, είναι «ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις».

ΥΓ Η επιτροπή που έλαβε την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Γιατί αν δεν ένιωθαν ασφαλείς δεν ζητούσαν να τους παραχωρηθεί μια σχολική αίθουσα; Χωράνε και οι 30.

www.efsyn.gr

Προβλήθηκε 322 φορές

Η απολογία ενός απόμαχου. (του Σπύρου Τζόκα)

«Βαρίδια γίναμε, αγόρι μου. Φύρα. Φτάσαμε να ντρεπόμαστε γιατί ζούμε ακόμα. Εξάλλου σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν. Εντάξει, το προσπάθησαν... χημικά, κορονοϊούς, μνημόνια... Και είναι και το άλλο. Η σύνταξη!!! Δεν είναι και λίγο. 500 ευρώ. Εντάξει, δούλεψα 40 και κάτι χρόνια, αλλά...

Κόμμα για τα Ζώα προς ΕΥΔΑΠ: ''Τα φρεάτιά σας είναι παγίδες θανάτου για τα ζώα, αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό!''

Επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ για τα φρεάτιά της –που μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου για τις γάτες και άλλα ζώα της αστικής πανίδας - έστειλε το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα.

Τραγελαφικό άνοιγμα των σχολείων - Από το ''self test... υπάρχουν'', στο ''περάστε τη Δευτέρα από το σχολείο''

Συνεχίστηκε και την Κυριακή το αλαλούμ με τα self test που υποσχέθηκε ότι θα έδινε δωρεάν σε γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμα τεστ στα φαρμακεία, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρήθηκαν.

Υπαίθρια σχολεία ( Βαγγέλης Χωραφάς)

Τα σχολεία ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την πανδημία, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Πριν όμως από έναν αιώνα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η πανδημία της φυματίωσης αντιμετωπίστηκε με διαφορετικούς τρόπους.

Η τελευταία Πρωτοχρονιά στην Ιωνία (01.01.1922)

Για τελευταία φορά, η Ιωνία των Ελλήνων γιορτάζει την Πρωτοχρονιά. Υποδέχεται το νέο έτος, 1922, με ασφάλεια, χαρά και προσμονή. Παρών ήταν άλλωστε ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, που σύντομα θα την καθιστούσε και επισήμως ελληνική.