Χρήστος Κάτσικας

Δασκάλα με covid επιστρέφει σε τάξη 25 μαθητών με θετικό rapid test την 6η μέρα γιατί έτσι λέει ο νόμος. Απίστευτο αλλά αληθινό!

Είναι η πολιτική προστασίας της δημόσιας υγείας, των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών (που ειρήσθω εν παρόδω, οι καθηγητές, στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν μέσο όρο ηλικίας 53+).

Η περίπτωση των σχολείων αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον γίνεται διαχείριση εικόνας και πολιτικού κόστους και όχι πανδημίας.

Δε συζητάνε για λιγότερα παιδιά στην τάξη, δεν συζητάνε για αναβολή, δε συζητάνε βάρδιες, δε συζητάνε παράταση μέχρι τις 17 ή τις 24 Ιανουαρίου, δε συζητάνε καν για τηλεκπαίδευση για την οποία τόσα γλυκά λόγια ειπώθηκαν για τις δυνατότητες της στην αρχή της πανδημίας από την Υπουργό μας.

Συζητάνε για self tests, λες και δεν ήταν αυτή η στρατηγική που μας έφτασε στα 50.000 κρούσματα

Το κορυφαίο είναι ότι αυτοί που αποφασίζουν για τα σχολεία με 50.000 κρούσματα το κάνουν μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ! Ναι συνεδριάζει λέει η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων.... μέσω τηλεδιάσκεψης.  Αλλά τα 27 παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά σχολείο.

Βέβαια, θα ανοίξουν με το αποτελεσματικότερο μέτρο όλων των εποχών! Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά ότι δεν θα πηγαίνουν εκδρομές! Αυτή είναι η νέα καινοτομία των υπουργείων Παιδείας - Υγείας

Ποιοι τα σκέφτονται αυτά; Οι ίδιοι που μόλις βρέθηκε ένα (1) κρούσμα στη Βουλή αποφάσισαν κλείσιμο, απολύμανση και το έκαναν και πρώτο θέμα...

Από την άλλη, 40.000 κρούσματα στην κοινωνία, ανοίξτε τα σχολεία, τι φοβάστε, πρέπει να κολλήσετε όλοι...

Πως το είχε πει, «προφητικά», στην αρχή της πανδημίας η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου; ότι η πανδημία είναι σχεδόν υποχρεωτική για την ανανέωση των γενεών!

«Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες». Και συνέχισε «έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες».

Ναι αυτό είχε πει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η ίδια που παλιότερα σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη πρωτεύουσα Βαλκανικού κράτους που δεν έχει ελευθερωθεί... και πιο πρόσφατα είχε δημοσιοποιήσει ανακοίνωση μαζί με ένα βίντεο, με το οποίο δήλωνε την έμπρακτη στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφιερώνοντάς του και ένα ποίημα  καθώς, όπως είπε, είναι «ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις».

ΥΓ Η επιτροπή που έλαβε την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Γιατί αν δεν ένιωθαν ασφαλείς δεν ζητούσαν να τους παραχωρηθεί μια σχολική αίθουσα; Χωράνε και οι 30.

www.efsyn.gr

Προβλήθηκε 475 φορές

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ''Τι γίνετε με την Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη''

Είναι γνωστές οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με την απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών να περάσει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου, 10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.