Παρασκευή 11.12.2020 και ώρα 04.45 μ.μ. (με τηλεδιάσκεψη)
Παρασκευή 11.12.2020 και ώρα 04.45 μ.μ. (με τηλεδιάσκεψη)
Οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, προσθέτοντας 365 νέα δέντρα και ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες αναδασώσεις του βουνού μας.
Κύριε πρόεδρε, σε συνεχεία του προφορικού αιτήματος μας, να συμμετάσχουν Φορείς της πόλης κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του Δήμου, ζητάμε, να καλεστούν η Ένωση Γονέων Ηλιούπολης, ο Σύλλογος ΠΕ «Μ. Παπαμαύρος», το σωματείο της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, ο Σύλλογος Γυναικών ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Σήμερα 9 Δεκέμβρη 2020 στα πλαίσια της Ημέρας Δράσης η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης κατέθεσε στο Δήμο Ηλιούπολης Υπόμνημα με τα άμεσα αιτήματά μας. Τα αιτήματα αυτά αφορούν τόσο την προστασία της Υγείας μας όσο και την ανακούφιση των α/α από τις βαρύτατες επιπτώσεις της κρίσης που εντάθηκαν με την πανδημία.
Πολίτες με το σύνθημα #saveymittos κρέμασαν πανό στα μπαλκόνια τους εκφράζοντας την εναντίωση τους στην αναβάθμιση του ΚΥΤ και στη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου στον Υμηττό.
Όπως φάνηκε από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, το Μουσείο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, παρά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τη συντήρηση και τη λειτουργία του τα τελευταία χρόνια.
Τέτοιες ημέρες πριν ένα χρόνο στον εμπορικό σύλλογο της Ηλιούπολης ασχολούμασταν για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων…
Τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς του Τεχνικού Προγράμματος; Η Μαχόμενη Ηλιούπολη θέτει ερωτήματα...
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Αλ. Γρηγορόπουλου
Ένα τζιπ ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε επάνω στα μεταλλικά κιγκλιδώματα, χωρίς ευτυχώς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να απέχουν από κάθε διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Ηλιούπολης.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω Επιστολή έχει πρωτοκολληθεί στο ΥΠΕΝ, ενώ έχει κοινοποιηθεί και στο προσωπικό αρχείο του Υπουργού και του αρμόδιου για θέματα φυσικού περιβάλλοντος Υφυπουργού.
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας, βρίσκεται σε παρακμή και εγκατάλειψη. Λειτουργεί στηριζόμενο στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό κάποιων συμπολιτών μας.
Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Δημάρχου Παύλου Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη, σε ένα σημείο όπου πολύ συχνά καταγράφονται ατυχήματα.
Ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (www.ilioupoli.gr)
Για άλλη μια φορά μπήκε νερό από την οροφή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
Κατά την διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου, υιοθετήθηκε από την δημοτική αρχή η πρότασης της Κίνησης μας για την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακής Κοινότητας με βάση τον ν.4513/2018 στην πόλη, με τη συμμετοχή του Δήμου.
Η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» είναι μια σημαντική υπενθύμιση σε όλους μας πως η αξιοπρέπεια και η ευημερία είναι δικαίωμα όλων και οφείλουμε να πράξουμε ακόμα πολλά ως κοινωνία & πολιτεία προκειμένου να γίνει αυτό μια καθολική πραγματικότητα.
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr
































