Συγκλονίζει εδώ και μέρες το περιστατικό με το κορίτσι από την Ηλιούπολη.

Δηλώσεις, πολιτικές κοκορομαχίες, συλλογικές, συγκεντρώσεις κλπ...

Σήμερα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 19:00 απευθύνουν φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Η διαμαρτυρία γίνεται κατά της κρατικής βίας, με αφορμή την υπόθεση της έμφυλης κακοποίησης της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη και της προσπάθειας συγκάληψής της από το κράτος και την αστυνομία. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το κράτος της καταστολής είναι ο μάτσο βιαστής.Καλούμε σε συγκέντρωση πορεία το Σάββατο 17/7 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο κράτος και τους μηχανισμούς του αποκρυσταλλώνεται όλη η πατριάρχη βία πάνω στα σώματα μας.Το κράτος είναι ο Λόγος του Πατέρα.

Θα τιμωρήσει, θα νουθετήσει, θα ξυλοκοπήσει, θα βιάσει για να εδραιώσει την εξουσία του και θα δολοφονήσει.Νομίζουν πως φοβόμαστε

Γυναίκες θηλυκότητες και λοατκια γνωρίζουμε καλά πως τα θύματα που υποφέρουν καθημερινά δεν έρχονται αντιμέτωπα μόνο με το πρόσωπο του θύτη αλλά με ολόκληρο το σύστημα που συγκαλύπτει και ξεπλένει κάθε πατριάρχη, βιαστή, μπάτσο, δικαστή, γυναικοκτόνο.

Τα θύματα και οι επιζώσες καταδικάζονται σε φαύλους κύκλους κακοποίησης και βίας μέχρι να χτιστεί εν σώματο τοίχος προστασίας από το κίνημα.Κάθε πλάσμα που παράγει λόγο για την καταπίεση, το τραύμα, τον βασανισμό του είναι και θύμα του κράτους και των μηχανισμών του.

Κατεβαίνουμε στο κέντρο γιατί το Κράτος, τοπικό και κεντρικό, όπως και οι φορείς διαχείρισης της έμφυλης βίας φέρουν τεράστια ευθύνη για τον βασανισμό της αδελφής μας αλλά και κάθε επιζώσας που είναι καταδικασμένη να εγκλωβιστεί στα κυκλώματα και στον κακοποιητή με τις ευλογίες τους.Μέσα από την άμεση ανάγκη του συμβάντος ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το κουβάρι των ελλείψεων σε δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, συμβουλευτικά κέντρα σε κάθε περιοχή και σχολείο και πρωτεύοντος στέγες φιλοξενίας!Θέτουμε στο κέντρο της κουβέντας την άμεση στήριξη των θυμάτων..

Το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει

Η αλληλεγγύη θα νικήσει Καμία κανένα μόνο.

Έκλεισε χρόνος από την ημέρα που μάθαμε για τον κ. καθηγητή και την ''σχέση'' του με την 14χρονη μαθήτρια... Κάνα νέο;

Να θυμίσουμε τι έγραφε τότε ο Τύπος: Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη. Όπως καταγγέλλει μητέρα συμμαθητή της μικρής, ο 44χρονος εκπαιδευτικός της είχε τάξει... γάμο και οικογένεια! Εκείνο που πραγματικά ανησυχεί και προβληματίζει είναι η αδράνεια που παρατηρήθηκε όσον αφορά στο θέμα της αντίδρασης, καθώς, όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, καθηγητές γνώριζαν για τη σχέση του φυσικομαθηματικού με την ανήλικη.

«Έκανε το κοριτσάκι να πιστεύει άλλα. Μιλούσε για γάμο και παιδιά», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News στο Mega η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης.

Οι διάλογοι στους διαδρόμους, τα μηνύματα στους τοίχους και η διαφορετική συμπεριφορά του φυσικομαθηματικού μέσα στην τάξη, κοντά στην 14χρονη, άρχισαν να προκαλούν συζητήσεις που με το πέρασμα του χρόνου φούντωναν, εντός αλλά και εκτός σχολείου.

«Κοινό μυστικό η σχέση τους»«Υπήρξαν πολλές στιγμές που είτε στο διάδρομο είτε στην αίθουσα του καθηγητή βρίσκονταν δυο τους και συνομιλούσαν.

Πολλές φορές και εκτός του διδακτικού ωραρίου», τόνισε η μητέρα. Από τον Μάιο του 2019 οι συμμαθητές της ανήλικης άρχισαν να υποψιάζονται διάφορα.

Μάλιστα, η γυναίκα αποκάλυψε ότι η σχέση του καθηγητή με την ανήλικη ήταν κοινό μυστικό στο σχολείο στην Ηλιούπολη, ενώ εκείνο που μοιραία ανακύπτει ως απορία είναι γιατί τόσο καιρό δεν αντέδρασε κανείς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες, ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα της ανήλικης και άρχισε να την πολιορκεί.

«Καθηγητές γνώριζαν»

Οι συμμαθητές της 14χρονης είχαν αρχίσει να βλέπουν την αδικαιολόγητη οικειότητα στην σχέση καθηγητή και μαθήτριας από πέρυσι. Το ίδιο, όπως λέει η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του 44χρονου.«Κάποιοι καθηγητές ήξεραν γιατί είχε πέσει και στην αντίληψη των μαθητών, ενώ καθηγητές σχολίαζαν ''μαζέψτε τη φίλη σας και αφήστε τον τάδε''».

«Μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί για τον καθηγητή»

Κάποιες μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής αναζητούσε τρόπο τους τελευταίους μήνες για να αποσπάσει τον εκπαιδευτικό σε άλλη θέση. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού φωτογραφίες της με τον καθηγητή.

Σταδιακά το παιδί ξεδίπλωσε την ιστορία που είχε ζήσει, ενώ πλέον τον λόγο έχει πάρει η Δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθεί ο καθηγητής.

«Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διεύθυνση του σχολείου. Αφήνουμε τα παιδιά μας να τα προστατεύουν. Υπήρχαν γονείς που ήξεραν και τα παιδιά σίγουρα. Τα παιδιά έψαξαν την υπόθεση έχοντας στο μυαλό τους την προστασία της μαθήτριας.

Τελικά το ίδιο το παιδί είπε σε κάποια παιδιά το τι συνέβαινε στα αλήθεια» είπε η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης.«Σε κάποια φάση έγινε και ευρέως γνωστό και γνωστοποιήθηκε και στους καθηγητές.

Δεν γνωρίζω αν το σχολείο ενημερώθηκε τον Μάιο. Παιδιά προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να μάθουν, να δουν. Όποτε είχαμε πάει η διεύθυνση δεν μπορούσε να μας βοηθήσει. Για αυτό δεν απευθύνθηκαν.

Τα παιδιά είπαν στην κοπέλα να μιλήσει στη μητέρα της γιατί αυτή μπορεί να την συμβουλέψει. Προσωπικά δεν το γνώριζα το κορίτσι», κατέληξε η γυναίκα. (πηγή)

Πριν λίγες ημέρες προφυλακίστηκε 58χρονος που εξέδιδε 16χρονη, που αρκετές φορές έχει δηλωθεί εξαφανισμένη από το Χαμόγελο του Παιδιού άλλοτε μόνη άλλοτε με άλλα κορίτσια. Κάνα νέο;

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Τύπος: 

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος κατηγορούμενος για την αρπαγή και σωματεμπορία 16χρονης που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Χαϊδαρίου στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η ανήλικη του δήλωσε ότι είναι 20 ετών επιδεικνύοντας του μάλιστα πλαστή ταυτότητα με ψεύδη ηλικία.Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η ίδια η κοπέλα του ζήτησε να εκδίδεται κατόπιν αμοιβής.Σημειώνεται ότι εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

  • Εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου τελεσθείσα κατ' επάγγελμα προς γενετήσια εκμετάλλευση από κοινού.
  • Συνέργεια στην ως άνω πράξη.
  • Πλαστογραφία μετά χρήσεως.
  • Προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.
  • Παράνομη οπλοφορία και πυρομαχικών.

Υπενθυμίζεται πως η 16χρονη Αμάντα είχε εξαφανιστεί στις αρχές Ιουνίου από το Χαϊδάρι. Για την εξαφάνισή της είχε εκδώσει Amber Alert το Χαμόγελο του Παιδιού. Το κορίτσι εντοπίστηκε στο Χαϊδάρι από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. (πηγή)

Νοέμβριος 2020 : Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκαν και πάλι τα τρία ανήλικα κορίτσια από την Αγία Παρασκευή. - Συναγερμός και πάλι στην Αγία Παρασκευή, καθώς ανήλικες που είχαν εξαφανιστεί και είχαν βρεθεί, εξαφανίστηκαν γι’ άλλη μία φορά από τη δομή όπου φιλοξενούνταν, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ιανουάριος 2021: Χαμόγελο του Παιδιού-  ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΝΤΑ Σ. 16 ΕΤΩΝ, 

Ιούνιος 2021: Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 17χρονη από το Χαϊδάρι - Η ανήλικη έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές φυγές σε σύντομο χρονικό διάστημα - Βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο αναφέρει η οργάνωση

Και το Χαμόγελο του Παιδιού μετά τον εντοπισμό της :  Σε αυτήν την σημαντική στιγμή αναφορικά με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, όσον αφορά στην περίπτωση της 17χρονης Αμάντα,  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε όλοι μαζί, ώστε να σταματήσουμε την περαιτέρω έκθεση της προσωπικής ζωής του παιδιού,  η οποία, και μέσω της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει, συμβάλλει στη συνέχιση των ψυχοτραυματικών εμπειριών που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια  η ανήλικη.

Καλό καλοκαίρι... 

Προβλήθηκε 206 φορές

Νομιμοποίησαν τις συνεδριάσεις Δήμων και Περιφερειών (Νομοσχέδιο)

Όσο μπορούμε να θυμηθούμε καλύπτοντας τόσα χρόνια το ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες νομιμοποιήσεις που έχουμε δει να ψηφίζονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διεξαγωγή ποδηλατικού γύρου το Σάββατο 18.09.2021, στην Ηλιούπολη. Πότε θα το ανακοινώσει ο Δήμος;

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» για το 2021 με μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν την υιοθέτηση πολιτικών προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Δήμος Ηλιούπολης: 14.880 ευρώ, για ''Διοργάνωση εκδηλώσεων για συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας''

Μακάρι να διαβάσουμε για την πόλη μας κάποια στιγμή κάτι τέτοιο: <<Στον Δήμο Αλίμου το 2ο βραβείο που του απονεμήθηκε πανελλαδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την συμμετοχή του στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020">>