Για την 1η Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης τον Ιούλιο του 2013.

Σήμερα επρόκειτο να συνεχιστεί η κατάθεση του αστυνομικού Ν. Γιαννόπουλου ( «Εφ.Συν.» 20/11/2020 - «Δεν νιώθω ασφαλής ως πολίτης» ) , όμως η έδρα ανακοίνωσε ότι ο μάρτυρας έχει διαγνωστεί με κορονοϊό.

Συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα να διακοπεί για λίγες μέρες η δίκη προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων και με το αίτημα συντάχθηκε η Πολιτική Αγωγή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν πρωτόδικα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγός και Ν. Μίχος για ηθική αυτουργία, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν οι Μάκης Μπαρέκας, Γιώργος Σταμπέλος, Γ. Καλπιτζής, Δ. Αγιοβλασίτης και Χρ. Γαλανάκης.

Τρεις από τους κατηγορούμενους βρίσκονται στη φυλακή μετά την απόφαση της μεγάλης δίκης: οι Ν. Μίχος και Μ. Μπαρέκας (για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) και Γ. Σταμπέλος (για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση).

Ο Ι. Λαγός, που καταδικάστηκε σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχει οδηγηθεί ακόμα στη φυλακή, κρυβόμενος πίσω από την ευρωβουλευτή ασυλία του.

Με την απόφαση της μεγάλης δίκης αθωώθηκαν οι Χρ. Γαλανάκης και Δ. Αγιοβλασίτης.

www.efsyn.gr 

Προβλήθηκε 245 φορές

 Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και ανέργους''

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους.

Πρώτα η Ηλιούπολη: ''Ζητάμε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δημόσια Περιουσία''.

Η επικαιρότητα στο ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας, ζήτημα που ταλανίζει την Πόλη μας εδώ και δεκαετίες, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό.