Για την 1η Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης τον Ιούλιο του 2013.

Σήμερα επρόκειτο να συνεχιστεί η κατάθεση του αστυνομικού Ν. Γιαννόπουλου ( «Εφ.Συν.» 20/11/2020 - «Δεν νιώθω ασφαλής ως πολίτης» ) , όμως η έδρα ανακοίνωσε ότι ο μάρτυρας έχει διαγνωστεί με κορονοϊό.

Συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα να διακοπεί για λίγες μέρες η δίκη προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων και με το αίτημα συντάχθηκε η Πολιτική Αγωγή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν πρωτόδικα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγός και Ν. Μίχος για ηθική αυτουργία, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν οι Μάκης Μπαρέκας, Γιώργος Σταμπέλος, Γ. Καλπιτζής, Δ. Αγιοβλασίτης και Χρ. Γαλανάκης.

Τρεις από τους κατηγορούμενους βρίσκονται στη φυλακή μετά την απόφαση της μεγάλης δίκης: οι Ν. Μίχος και Μ. Μπαρέκας (για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) και Γ. Σταμπέλος (για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση).

Ο Ι. Λαγός, που καταδικάστηκε σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχει οδηγηθεί ακόμα στη φυλακή, κρυβόμενος πίσω από την ευρωβουλευτή ασυλία του.

Με την απόφαση της μεγάλης δίκης αθωώθηκαν οι Χρ. Γαλανάκης και Δ. Αγιοβλασίτης.

www.efsyn.gr 

Προβλήθηκε 208 φορές

''ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ'' ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.140.000 ΕΥΡΩ

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη η ένταξη του Έργου...

Την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ηλιούπολη, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Διανομή της επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου Ηλιούπολης (ΤΕΒΑ), και διανομή τροφίμων σε ενορίες του Δήμου.

Την Τετάρτη 20/01/2021, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Δημόπουλου, του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη και του αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πούλου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε...

Tο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο Καρέα - Ηλιούπολης ξεκινά

Το έργο προϋπολογισμού 7.440.000 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων συλλεκτήρων ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Αναστάσεως και Καρέα των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα, αντίστοιχα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11: 00 π.μ., στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο αναπηρικών αμαξιδίων, προσφοράς της Χριστιανικής Εκκλησίας Αθηνών, για τις ανάγκες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.