Προς

1) Διευθυντή.... Λυκείου Ηλιούπολης
2) Σύλλογο Διδασκόντων ιδίου Λυκείου.


ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Κοινοποιούμενη
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ιδίου Λυκείου.


Του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΚΑΡΑΒΕΛΟΥ, Δικηγόρου Αθηνών, Νομικού Συμβούλου Δήμου Ηλιούπολης, συντονιστή Νομικής Υπηρεσίας, συγγραφέα, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής, οδός .............αρ. .., ατομικά και ως πατρός του μαθητή της Γ Λυκείου,........... και της μαθήτριας της Α Λυκείου ...........


Αξιότιμε κ. Διευθυντά.
Αξιότιμοι κ.κ Διδάσκοντες.


Με ενόχληση, ως επιστήμων και άνθρωπος ανέγνωσα το κείμενο διάταξης που προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για το άρθρο 96 του ν. 4790/2021, που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να ορίσουν τις διαδικασίες ελέγχων ή "αυτοελέγχων" των μαθητών για covid-19.


Στην διάταξη αυτή επιχειρείται, κατά τρόπο νομικά και ηθικά απαράδεκτο, να ξεπεραστεί το εμπόδιο της αναγκαίας κατά νόμον συναίνεσης των ενηλίκων μαθητών ή των γονέων των ανηλίκων, καθιστώντας αυτούς "συνενόχους".


Τόσο η ανωτέρω διάταξη, όσο και η σχετική ΚΥΑ, είναι και θα είναι προφανώς εκτός νομιμότητας, διότι:
1) Το "τεστ" συνιστά ιατρική πράξη , συνεπώς διέπεται από τις διατάξεις του ν. 3418/05 Κώδ. Ιατρ. Δεοντολ.).
2). Το "τεστ" παραβιάζει το άρθρο 11 του ίδιου νόμου, γιατί δεν προηγήθηκε ιατρική ενημέρωση.
3) Το "τεστ" παραβιάζει το άρθρο 12 του ίδιου νόμου, καθώς παρακάμπτει την συναίνεση των υποβαλλομένων σε αυτό ή των γονέων.
4).Το "τεστ" είναι παράνομο γιατί διενεργείται από μη ιατρούς.
5) Το κουτοπόνηρο επιχείρημα ότι δήθεν οι ανωτέρω διατάξεις δεν εφαρμόζονται ,καθώς το "τέστ" γίνεται με επιμέλεια των ιδίων των ενηλίκων ή, επί ανηλίκων, των γονέων τους, είναι αβάσιμο, καθώς γίνεται στο πλαίσιο άσκησης τυραννικής και αξιόποινης βίας, αφού οι διδάσκοντες καλούνται από την ανωτέρω διάταξη , να πράξουν το πρωτάκουστο: να εκδιώξουν ή εμποδίσουν τα παιδιά που τυχόν δεν συναινούν, να εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας ή να συμμετάσχουν σε εξετάσεις που αφορούν το μέλλον τους.
6) Το "τεστ" είναι παράνομο γιατί αντίκειται και τις διατάξεις του άρθρου 338 ν. 4512/2018,που ορίζει ότι οποιαδήποτε απόφαση που αντίκειται στον ν.3418/05, Κώδικα ιατρικής Δεοντολογίας, είναι άκυρη,και αν σε αυτήν έχει συμμετάσχει γιατρός, υπέχει πειθαρχική ευθύνη.
7) το "τέστ" είναι παράνομο γιατί αντίκειται στο Σύνταγμα και τις διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις:
α) Δεκάλογος της Νυρεμβέργης.
β)Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 5).
γ)Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική (άρθρο 6 επ)
δ) Σύμβαση Οβιέδο 1997 (άρθρα 1,5 επ.)


Κρατικοί παράγοντες επεμβαίνουν βάναυσα "επί της κεφαλής" των μαθητών, καθιστώντας το μέλλον τους ζοφερό και βασανίζοντας τις ψυχές τους.


Και το αποκρουστικότερο:
στην άθλια αυτή ''συναλλαγή" (γιατί περί συναλλαγής πρόκειται) επιχειρούν να εμπλέξουν και τους καθηγητές, μετατρέποντας αυτούς σε συμμετόχους. Τους υποχρεώνουν να εμποδίζουν την είσοδο σε μαθητές ή να εκδιώκουν μαθητές από τον φυσικό τους χώρο, την ιερή αίθουσα διδασκαλίας!


Κατόπιν τούτων,


Είμαι υποχρεωμένος, να αντιταχθώ, θεωρώντας πως με την στάση μου υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια μου, αλλά και την αξιοπρέπεια υμών των διδασκόντων.

Είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω τις διατάξεις του νόμου που δεν συγχωρεί τη βολική θεωρία της δήθεν "εντολής", όταν πρόκειται να συμπράξει ο υπάλληλος σε παρανομίες, άνευ εγγράφου εναντιώσεως προς τους ανωτέρους εντολείς του. (ιδετ. παράγρ 1,2 ν 3528/07."νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών". Και την υποχρέωση του να εναντιωθεί σε εντολές (πχ ΚΥΑ), προφανώς αντισυνταγματικές (παράγρ 3 ιδίου νόμου).


Είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω ότι η επιβαλλόμενη παράνομη αυτή συμμετοχή καθηγητών στην παρεμπόδιση μαθητών να εισέλθουν στην αίθουσα, συνιστά, μεταξύ των άλλων, παράβαση καθήκοντος και παράνομη βία. Τούτο, πέραν των άλλων, διότι η παιδεία -εκπαίδευση,είναι υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο16 Συντ.), πολύ περισσότερο στην περίπτωση της θωρακισμένης από το Σύνταγμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης..


Επομένως,
αξιότιμε κ. Διευθυντά και κ.κ Διδάσκοντες.
Είναι νομικά και ηθικά αποκρουστέα τυχόν απάντησή πως θα εμποδιστεί η είσοδος των μαθητών που αρνούνται την παρωδία του "τεστ" στις αίθουσες, εμποδίζοντας τους να κάνουν μάθημα.


Αξιότιμε κ. Διευθυντά και κ.κ Διδάσκοντες.
Σας ζητώ και παρακαλώ να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας αναγκάσει να πράξετε κάτι πρωτοφανές, ακατανόητο και ακραίο: Να εμποδίσετε μαθητές να μπουν στις αίθουσες να μάθουν γράμματα!! Οποιαδήποτε πρόφαση δεν συγχωρεί τέτοια Ύβρι!!


Κατά συνέπεια ,
τυχόν απάντηση ότι σεις, επιστήμονες δάσκάλοι ψυχών, υποχρεούσθε από κάποια παράνομη ΚΥΑ, να παραβιάσετε τη συνείδησή σας , το Σύνταγμα και τους νόμους, θα είναι αβάσιμη με τις εντεύθεν συνέπειες.


Υπενθυμίζω εν τέλει (για όσους μπορεί έχουν ψευδαισθήσεις), ότι την νομιμότητα δεν την ορίζει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους , των οποίων εγγυητής είναι μόνον ο λαός! Νομίζω γίνεται ευκόλως αντιληπτό τι εννοώ!
Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση σας.


Πάντως είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε το καθήκον σας:
Θα αφήσετε τα παιδιά μας να κάνουν ήσυχα και ανεπηρέαστα το μάθημά τους. Να πάνε ήρεμα στις δύσκολες φετινές εξετάσεις τους.


Δηλώνω πως θα δημοσιοποιήσω την παρούσα όπου δει,


Με την τιμή που αρμόζει


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ


Προβλήθηκε 1215 φορές

Η ανοησία της αγέλης... (του Γιώργου Τζεδάκι)

Δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, αλλά η… ανοησία της είναι δεδομένη. Με την πανδημία να θερίζει η αγωνία μας δεν είναι αν θα παραμείνουμε υγιείς, αλλά ποιο κόλπο θα σκεφτούμε για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Κοινωνική βαρβαρότητα - Σκουπίδια και σκουπιδιάρηδες το 2021 (Παναγιώτης Μποβος - Ένας απλός εργαζόμενος /συμβασιούχος-παρατασιούχος και πολίτης αυτής της χώρας)

Δείξτε μας κ. Πρωθυπουργε, κ.Υπουργε Εσωτερικών , κ. βουλευτές, κ. πολιτευτές, πολιτικοί και πολιτικάντιδες. Δείξτε μας ένα πλούσιο εργάτη καθαριότητας.