• syntrivani
  • chrysallida_new
  • venchi
  • paulou_dontia
  • lampros_odontiatros
  • anthologio
  • raxati
  • little_bees
  • kargas
  • vlachos_apofraxeis
  • carbonoff
  • george's_jewellery
  • ispecs
  • goudis
  • enso_tatoo
  • skoumis_metaforiki
  • 3pigs
  • psinokaimetho
  • Iraklis_Tsims
  • stamatiou_apofraxeis
  • artina bakery
  • jason cafe
  • chrisalida
  • kids_party
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • booze
  • anagnostou
  • dimi_fashion
  • petshopcorner
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • moutrakia.kids.tv

Δημιουργήθηκε το ''Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού'' στον Υμηττό, 353 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στα πέριξ 13 Απριλίου 2022

Ένα νέο δάσος με συμβολική σημασία «γεννήθηκε» στον Υμηττό από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Το «Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού» 


Η δημοτική Αρχή της πόλης διοργάνωσε δενδροφύτευση στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων και το ονόμασε Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού.

Γι' αυτό τον λόγο φυτεύτηκαν συμβολικά 353 δέντρα στο τμήμα που είχε καεί σε πυρκαγιά του 2015. Μάλιστα τα δέντρα αυτά τα «υιοθέτησαν» οικογένειες της πόλης.

Στη δενδροφύτευση παραβρέθηκαν εκατοντάδες δημότες κάθε ηλικίας, αλλά και λυράρηδες, που με τη λύρα τους έδωσαν έναν εορταστικό τόνο σε αυτή την περιβαλλοντική δράση, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα «Let's do it Greece» και την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Μάλιστα ο πρόεδρός της Ηλίας Ιορδανίδης στην ομιλία του μίλησε για απαράμιλλη ευαισθησία, αγάπη, χαρά και τιμή για τη δημιουργία του Δάσους Ποντιακού Ελληνισμού.

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε στο μήνυμά του: «Ήμασταν όλοι εκεί για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το παρελθόν, να δυναμώσουμε το παρόν μας και να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας τα εχέγγυα για ένα καλύτερο μέλλον».

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 929 φορές

Β. Σπανάκης: ''Πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης''

Για τη χρηματοδότηση ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και της ευρύτερης περιοχής, μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΠΑΣΟΚ.

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.