Σύμφωνα με τον νόμο 4735/2020, η οικονομική διαχείριση των μη ενοριακών Κοιμητηριακών Ιερών Ναών μεταβιβάστηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Με έγγραφό του Ιερατικού Προϊστάμενου της Ηλιούπολης, που κοινοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2021 στα γραφεία τελετών και στο Κοιμητήριο του Δήμου, αυξάνονται οι τιμές στις ιεροπραξίες στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της «Αναστάσεως του Κυρίου» και διαμορφώνονται ως εξής:

• Κηδεία: 100 € (από 55€)

• Ιδιαίτερο Μνημόσυνο: 80 € (από 55 €)

• Ομαδικό  Μνημόσυνο: 60 €  (από 40 €)

Τα ποσά αυτά θα εισπράττονται από την εφημέριο της ημέρας, πριν την τελετή και θα αποδίδονται στην Αρχιεπισκοπή.

Με το μέτρο αυτό σημειώνεται σημαντική απώλεια δημοτικών εσόδων και επιβαρύνεται υπέρμετρα το κόστος τελετών για τις οικογένειες των εκλιπόντων, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία της πανδημίας.

11 Φεβρουαρίου 2021

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Προβλήθηκε 187 φορές

Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης: ''Εργασίες και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων στο Χαλικάκη''

Θέλω να πιστεύω πως θα τύχει σεβασμού από όλους και δεν θα βανδαλιστεί (γιατί έχουμε και αυτά...!). Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, δεν σταματάει!

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Π.Α.Ο.Κ. για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του στο γυναικείο βόλεϊ πανηγυρίζει ο Π.Α.Ο.Κ., καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας.