ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΕΕΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ''

Εντός των τειχών 14 Οκτωβρίου 2021

Η δημοτική αρχή υπέβαλε τις προτάσεις της στην «Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ονοματοδοσιών» για νέες ονομασίες δημοτικών υποδομών, ώστε η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει και να εισηγηθεί σχετικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα διεξαχθεί εντός του Οκτωβρίου 2021.

Οι προτάσεις μας:

1. Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» ονομάζεται το κλειστό Θέατρο του Δημαρχείου, για να τιμηθεί ο μεγάλος συνθέτης των Ελλήνων, που πρόσφατα χάσαμε, ο οποίος τροφοδότησε τον Ελληνισμό αλλά και όλο τον κόσμο με ένα τεράστιο πνευματικό έργο, που μαζί με την στάση ζωής του αποτελούν ανεκτίμητα εφόδια για κάθε άνθρωπο.

2. Η Ηλιούπολη έχει τρεις Ολυμπιονίκες που την τίμησαν και προτείνουμε την ονομασία των παρακάτω αθλητικών χώρων σε:

Α’ Κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Κωστάκης», προς τιμήν του παραολυμπικονίκη μας στο άθλημα της κολύμβησης.
Β’ Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Πανανός», προς τιμήν του παραολυμπιονίκη μας στο άθλημα «ΒΟCCIA BC3».
Δημοτικό Κολυμβητήριο «Μάνος Ζερδεβάς», προς τιμήν του ολυμπιονίκη μας με την εθνική μας ομάδα πόλο.

3. «Η’ Παράρτημα Αγωγής «Ευφημία Ζαννιά», ονομάζεται το Η΄ Παράρτημα Αγωγής επί της οδού Αγαμέμνονος, προς τιμήν της Ευφημίας Ζαννιά, που το 2020 έφυγε πρόωρα από τη ζωή και υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Η Έμη διετέλεσε αντιδήμαρχος, πρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ και σύσσωμη η κοινωνία της πόλης μας αναγνώρισε το έργο της, το ήθος της και την ευγένεια της. Ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός εγκαινιάστηκε και λειτούργησε επί της προεδρίας της.

Η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης, με αίσθηση ευθύνης, τιμά σήμερα πέντε προσωπικότητες, που αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας.

13 Οκτωβρίου 2021
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης


Προβλήθηκε 1324 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.