Δήμος Ηλιούπολης: Διοίκηση και εργαζόμενοι κινούνται νομικά κατά επιχειρηματία που επιτέθηκε σε υπαλλήλους

Εντός των τειχών 08 Νοεμβρίου 2023

Με  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά εναντίον γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος εξαπέλυσε τραμπούμπικη επίθεση με απειλές και χειροδικία εναντίον εργαζομένων του τομέα καθαριότητας του δήμου.

Αυτό αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Τρίτη, ενώ είχε προηγηθεί η επίθεση το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με τους εργαζόμενους χειροδίκησε εναντίον δύο εργαζομένων, ενώ εξαπέλυσε απειλές εναντίον τεσσάρων και της προέδρου του Σωματείου Θεοδώρας Καραγιαννίδου.

Η αναίτια επίθεση από τον επιχειρηματία έλαβε χώρα στο αμαξοστάσιο του δήμου, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μάζεψαν τα σκουπίδια από την κεντρική πλατεία του δήμου, όπου βρίσκεται και το κατάστημά του.

Η πρόεδρος του Σωματείου, Θεοδώρα Καραγιαννίδου, θύμα της φραστικής επίθεσης του επιχειρηματία, μίλησε στο aftodioikisi.gr και ανέφερε: «Δυστυχώς στην καθημερινότητα μας πέρα από την πίεση και την εντατικοποίηση της δουλειάς, δεχόμαστε και επιθέσεις πολιτών. Αυτό συνέβη και με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος εισέβαλλε σαν ταύρος μαινόμενος στο εργοτάξιο του δήμου βρίζοντας και χτυπώντας εργαζόμενους. Πέρα από τη χειροδικία εναντίον δύο εργαζομένων, απειλούσε τους πάντες. Μας συκοφαντούσε με ανυπόστατες κατηγορίες, όταν η επιχείρηση του αφήνει συστηματικά και μόνιμα αφήνει τα σκουπίδια έξω από τους κάδους.  Ηδη τέσσερις εργαζόμενοι έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον του». 

Στο aftodioikisi.gr, μίλησε και ο δήμαρχος Ηλιούπολης,Γιώργος Χατζηδάκης,ο οποίος αναφερόμενος στο απαράδεκτο περιστατικό σημείωσε: «Όλα ξεκίνησαν όταν η υπηρεσία καθαριότητας καθάρισε τους υπόγειους κάδους που είναι κοντά στο κατάστημά του. Οι κάδοι ήταν μισοάδειοι ενώ υπήρχαν απ΄ έξω σακούλες πεταμένες. Η υπηρεσία λοιπόν ειδοποίησε την Δημοτική Αστυνομία η οποία άρχισε να ψάχνει ποιος αφήνει σακούλες απ’ έξω την ώρα που οι κάδοι δεν είναι γεμάτοι. Ο επιχειρηματίες έγινε έξαλλος γι΄ αυτό το λόγο, πήγε στα αμαξοστάσιο χειροδίκησε και εξύβρισε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί τα θέματα, κανένα θέμα, να λύνονται με βιαιοπραγίες. Η βία είναι καταδικαστέα και έχουν υποβληθεί μηνύσεις για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, χειροδικία και εξύβριση από 4 άτομα και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».


www.aftodioikisi.gr

Δείτε την τοποθέτηση της κ. Καραγιαννίδου, στο δημοτικό συμβούλιο, από το 4.05′


Προβλήθηκε 1289 φορές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες στο Κρυονέρι, την Μεσσηνία και τα Κύθηρα.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

Σας παραθέτουμε την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Βύρωνα σύμφωνα με τη δέσμευση στο Διαδημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2025-2026''

Γνωστοποιούνται τα παρακάτω προσωρινά αποτελέσματα τα οποία αφορούν τη σειρά κατάταξής τους και δεν επέχουν θέση τοποθέτησης στα Παραρτήματα Αγωγής .