Η εβδομάδα 17 έως 23 Μαΐου 2021 έχει οριστεί ως η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (UNGRSW).

Το θέμα της φετινής εβδομάδας, είναι το όριο ταχύτητας των 30km/h στους αστικούς δρόμους, εκεί όπου οι άνθρωποι περπατούν, ζουν και παίζουν, με σύνθημα: Δρόμοι Ζωής –Streets for Life και hashtag # Love30.

Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι το όριο των 30 km/h στους δρόμους σώζει ζωές, ιδιαίτερα των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, πεζών, ποδηλατών, παιδιών και νέων, ΑΜΕΑ και επιπλέον παράγει σημαντικά περιβαλλοντικά και άλλα οφέλη.

Οι πόλεις επιβάλλεται να αλλάξουν προσωπείο αφαιρώντας χώρο από το αυτοκίνητο και παραχωρώντας χώρο στη ζωή.
Την πραγματική ζωή. Την ποιοτική ζωή.

Δεν χρειάζεται να πας γρήγορα στον προορισμό σου , αλλά με ασφάλεια.
Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη.
Δεν χρειάζεται να κινηθείς σε μικρές αποστάσεις με το αυτοκίνητο σου, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο σου ή το περπάτημα.
Τα οφέλη αμέτρητα.
Χρειάζεται απλά να δεις ότι είσαι μέρος του προβλήματος αλλά και της λύσης.

Υπογράφουμε και φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πόλη που ονειρευόμαστε δεν είναι αυτή που ζούμε.

• Θέλουμε όριο ταχύτητας σε δρόμους της πόλης που κινούνται ευάλωτες ομάδες (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, πάρκα, ΚΑΠΗ, Κέντρο Υγείας κτλ.) στα 30km/h για να αυξηθεί η ασφάλεια στην Πόλη.
• Θέλουμε να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι για να μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το ποδήλατο έναντι του αυτοκινήτου του.  
• Θέλουμε τη διαμόρφωση δρόμων της πόλης σε ήπιας κυκλοφορίας για να μπορεί ο πεζός να περπατήσει με ασφάλεια σε όμορφο και ήσυχο περιβάλλον.
Τα θέλουμε όλα και ΣΥΝΤΟΜΑ…..


Το ψήφισμα στηρίζεται από,
Σύλλογοι: Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα-Σύλλογος Αστικών Ποδηλατών Αττικής

Συλλογικότητες: Μαμάδες στον Δρόμο, Νεολαία Ηλιούπολης, Ποδήλατο & Ηλιούπολη (Αττικής),


Δημοτικές Παρατάξεις: Πρώτα η Ηλιούπολη, Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά, Η Πόλη που Θέλω,  Μαχόμενη Ηλιούπολη, Χρυσουλάκης Φώτιος (ανεξάρτητος)

Μετά την ολοκλήρωση του ψηφίσματος, αυτό θα κατατεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Δήμου Ηλιούπολης και στην Περιφέρεια Αττικής.

Ψήφισε - Υπέγραψε  εδω 

Προβλήθηκε 155 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ''

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, απηύθυνε και φέτος, κάλεσμα σε λογιστές της πόλης μας, όπως εθελοντικά συνδράμουν στη δωρεάν σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων δημοτών μας με χαμηλό εισόδημα.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής: ''Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης''

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, για τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 14, 16 και 19 ετών