Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων (Λόφου Κοπανά) αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας σκοπό για το Ελληνικό Δημόσιο και τις Δημοτικές Αρχές του Βύρωνα και της Δάφνης-Υμηττού, έναν κορυφαίο αγώνα για να προστατέψουμε μια καθαρά δημόσια έκταση από το να περάσει στα χέρια ιδιωτών.

Όλοι γνωρίζουμε την αξία αυτής της περιοχής για την πόλη και τους δημότες, αλλά και την υπερτοπική της σημασία για τον πολιτισμό (με το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»), τον αθλητισμό και την αναψυχή.

Ο δικαστικός αγώνας των δύο Δήμων έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο του Αρείου Πάγου, καθώς την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης ενάντια στην -κατά τη γνώμη μας άδικη- απόφαση του Εφετείου που παραδίδει μια δημόσια έκταση κοινού ενδιαφέροντος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών και να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή τους για να μείνει ο Λόφος Κοπανά δημόσιος, υπηρετώντας το κοινό καλό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σας καλούμε λοιπόν να παραστείτε στον Άρειο Πάγο την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 9:30 και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας.

Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!

www.dimosbyrona.gr

Προβλήθηκε 199 φορές

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται η Πολιτική Προστασία και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Για τον λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ενημερώνει ότι κάθε πρόσβαση στον Υμηττό θα παραμείνει κλειστή αύριο Κυριακή 3/7/2022 από ώρα 07:00 π.μ. έως 07:00 π.μ. της επομένης.

Νέο περιστατικό βίας με ανηλίκους στην Καισαριανή - 17χρονος έκλεψε κινητά και χρήματα από 13χρονους

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού, σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο ενός σχολικού συγκροτήματος της Καισαριανής