Δραματική έκκληση του δημάρχου Γλυφάδας: Τηρήστε τα μέτρα! Έχουμε έκρηξη κρουσμάτων

Στα πέριξ 12 Ιουλίου 2021

Έκκληση για τήρηση των μέτρων -μάσκες, αποστάσεις- και για εμβολιασμό του πληθυσμού απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, καθώς τα ενεργά κρούσματα στην πόλη είναι σήμερα διπλάσια σε σχέση με την εποχή που η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ξεπεράσει τα 180!

«Τα νούμερα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους: Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα σε σχέση με τον κορονοϊό δεν ήταν ποτέ χειρότερη! Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουμε από την Πολιτική Προστασία αλλά και από τα rapid τεστ που καθημερινά πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με τον ΕΟΔΥ», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Δείτε στους πίνακες την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων! Ακόμα και όταν η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ήταν στο απόγειό της, σε καμία στιγμή δεν είχαμε ξεπεράσει τα 180 ενεργά κρούσματα στην πόλη μας. Σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, με μεγάλη διασπορά ιδίως στους νέους!

Είναι σαφές ότι είμαστε – και παραμένουμε – μια ανοιχτή πόλη και υποδεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες λουόμενους, καταναλωτές και άλλους επισκέπτες.

Είναι σαφές ότι η μετάλλαξη Δ καλπάζει.

Είναι επίσης σαφές ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής: Πρέπει τα μέτρα να τηρούνται από όλους, απόλυτα. Από κατοίκους, από εργαζομένους, από τους επιχειρηματίες και φυσικά από τους επισκέπτες.

Η Πολιτεία συνδράμει καθημερινά με ελέγχους και ενημέρωση. Στο Δήμο μας κάνουμε πραγματικά ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Είμαστε στο «εμείς», αλλά είμαστε και στο «εγώ»: Καθένας οφείλει να φορά τη μάσκα όπου απαιτείται, να τηρεί τις αποστάσεις όπου μπορεί, να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή. Και βέβαια να εμβολιαστεί, εφόσον δεν το έχει κάνει ήδη.

Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 965 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια