Οι δυο πλατείες απέχουν λίγες εκατοντάδες μέτρα η μία από την άλλη.

Η πλατεία του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Α΄ είσοδο από την λεωφ.Βουλιαγμένης.

Η πλατεία Λασκαράτου στο κέντρο της εμπορικής αγοράς της πόλης και στην συμβολή πέντε οδών.

Το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξε ο κ. δήμαρχος για την πλατεία που φέρει το όνομα του  συμπατριώτη του σατυρικού ποιητή και αφορισμένου από την Εκκλησία, Ανδρέα Λασκαράτου, περιμένουμε να δείξει και για το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Ο κ. Κωνσταντάτος   κατάγεται  από την Κεφαλονιά, το νησί που πρωταγωνίστησε στην Εθνική Αντίσταση, με την ηρωική αντίσταση της Μεραρχίας Αcqui και των Ε.Α.Μικών αντιστασιακών οργανώσεων τον Σεπτέμβριο του 1943 κατά των γερμανικών στρατευμάτων της Βέρμαχτ, και την μαζική εκτέλεση των αιχμαλώτων Ιταλών που ακολούθησε.

Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε στο θέμα.


Πλατεία Λασκαράτου


Μνημείο Εθνικής Αντίστασης


Πλατεία Λασκαράτου


Μνημείο Εθνικής Αντίστασης


πηγή


Προβλήθηκε 244 φορές

Lockdown: Έλεγχοι της αστυνομίας στους οδηγούς σε Βουλιαγμένης και Μεσογείων - Μεγάλο μποτιλιάρισμα

Μποτιλιάρισμα προκλήθηκε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά και στη Μεσογείων εξαιτίας των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Το τροχαίο στον Άγιο Δημήτριο με θύμα μια 19χρονη που έκρυβε μια μακάβρια σύμπτωση

Φριχτό θάνατο στην άσφαλτο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του νεαρού συντρόφου της, είχε το απόγευμα της Τρίτης 24/11/2020 στον Άγιο Δημήτριο ένα 19χρονο κορίτσι, το οποίο στην προσπάθεια του να διασχίσει την λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, παρασύρθηκε από διερχόμενη μηχανή.

''Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι'': Διαδικτυακή Συζήτηση για το διαδημοτικό κοιμητήριο στον Υμηττό.

Η Δημοτική Κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» οργανώνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 Διαδικτυακή Εκδήλωση Ανοιχτής Συζήτησης για το θέμα του διαδημοτικού κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης, που περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του υπό ψήφιση Προεδρικού Διατάγματος της κυβέρνησης για τον Υμηττό.