Ψάξε – Βρες ένα από τα 2.000 πολύχρωμα κουδούνια φιλίας που θα κρεμαστούν στη Γλυφάδα το ερχόμενο Σάββατο και ανέβασε τη φωτογραφία στα social media με τα hashtags #BestBuddiesGreece#BestBuddiesBells.

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Best Buddies Ελλάδας διοργανώνει μεγάλη εκστρατεία συμβολικού χαρακτήρα με κεντρικό μήνυμα «Η Φιλία είναι Δώρο» και στόχο την κοινωνική αφύπνιση για τα άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές.

Με αφετηρία το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) ξεκινάμε στις 11 το πρωί του Σαββάτου έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης, ακολουθώντας τη διαδρομή Μεταξά – Δρόμος Ποιητών – Κύπρου – Κολυμβητήριο – Μεταξά – Δρόμος Ποιητών – Λαζαράκη και επιστροφή στο Δημαρχείο, για την ενημέρωση του κόσμου και την ανάπτυξη της φιλίας μέσω της κοινωνικής προσέγγισης.

Μαζί μας και ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για την προσωπική του ιστορία. Στο σχεδιασμό για τη λειτουργία στην πόλη μας ενός πρωτοποριακού σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες από όλη την Αττική, αναφέρεται στο μήνυμά του, στο πλαίσιο της δράσης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.


«Ένα σχολείο που θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική εκπαίδευση και θα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων δημιουργείται σύντομα στη Γλυφάδα μας. Είναι ένα έργο που θα αποτελέσει φάρο παιδείας και κουλτούρας.

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη συγκίνηση τη δράση που διοργανώνουμε στην πόλη μας, με την πεποίθηση ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε μέσα από αυτήν το μήνυμα των ίσων ευκαιριών για όλους», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος.

Συντονίστρια της δράσης από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας είναι η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, η οποία σημειώνει ότι: «Το σημαντικό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και πρέπει να έχουν και ίσες ευκαιρίες. Κανείς δεν αποκλείεται από καμία δραστηριότητα.

Ελάτε όλοι το Σάββατο μαζί μας, να γνωριστούμε, να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλη μας, να αναδείξουμε και να διαδώσουμε τις αξίες της φιλίας, του σεβασμού, της συνεργασίας».

www.notia.gr

Προβλήθηκε 114 φορές

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε βάρος ανηλίκων στη Γλυφάδα - Επτά συλλήψεις, οι έξι ανήλικοι

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, έξι εκ των οποίων είναι ανήλικοι καθώς και πέντε κηδεμόνες των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους. Επιπρόσθετα στις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν περιλαμβάνονται ακόμα πέντε κηδεμόνες, οι οποίοι και αναζητούνται.

Άγιος Δημήτριος - Ειρηνοδρομία 2022: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή 15 Μαΐου.

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και από ώρα 8:00 έως 14:00, θα εφαρμοστούν ορισμένες αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η Ειρηνοδρομία 2022 να διεξαχθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφάλεια των δρομέων και με την ελάχιστη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις των πολιτών.

''Αγκαλιά'' για τους άστεγους από τρεις δήμους της Αττικής (Ελληνικό-Αργυρούπολη, Βύρωνας, Καισαριανή)

Στόχος είναι αρχικά η συμβολή στην εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης και στη συνέχεια η προσπάθεια για επανένταξη των ατόμων αυτών στον κοινωνικό ιστό.

Δήμος Ζωγράφου: Τοποθέτησε κάμερες σε σχολείο της πόλης - Μεγάλες αντιδράσεις

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να βάλει κάμερες στα σχολεία του 5ου ΓΕΛ και 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου, απόφαση η οποία ακυρώθηκε μετά από τη σθεναρή αντίσταση καθηγητών και γονέων του συγκροτήματος, τον Δεκέμβρη του 2021, ο Δήμος Ζωγράφου τοποθέτησε τελικά κάμερες, αυτή τη φορά στα σχολεία του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου.