του Γιώργου Ιωσηφέλη

Η Ηλιούπολη είναι για τους περισσότερους Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες όχι μόνο ο τόπος που γεννηθήκαμε, αλλά και η πόλη που μεγαλώσαμε, ονειρευτήκαμε, ξενυχτίσαμε και αγαπήσαμε. Από το Χαλικάκι μέχρι την Αγία Μαρίνα και από τα Αστυνομικά μέχρι τα Κανάρια, η Ηλιούπολη είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, με τους κατοίκους της να «πονούν» και να στηρίζουν τους συμπολίτες τους, μια πόλη διαφορετική που της αξίζει να την δούμε να ευημερεί, μια πόλη που θα έπρεπε να είναι γεμάτη φως.

Και λέμε ότι θα έπρεπε να βρίθει από φως, καθώς δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το «σκοτάδι» σε επίπεδο αυτοδιοίκησης έχει επικρατήσει στην πόλη… H στασιμότητα, ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, η ανεπάρκεια, η απραξία, και τα μικροκομματικά συμφέροντα της νυν Δημοτικής Αρχής του κ. Χατζηδάκη έχουν μετατρέψει την πόλη που αγαπούμε, την «δική» μας Ηλιούπολη σε… «ουραγό» των εξελίξεων. Ποτέ ξανά στην ιστορία της Ηλιούπολης δεν βιώσαμε μια τόσο καταστροφική, εμμονική και επιβλαβή για τα συμφέροντα όλων των Ηλιουπολιτών διοίκηση από τον Δήμαρχο και τους υποστηρικτές του. Εφαρμόζοντας παλαιοκομματικές πρακτικές και διχαστικό λόγο, η Δημοτική Αρχή είναι εμφανές ότι την περίοδο της διακυβέρνησης της (2019 – 2023), δεν έπραξε τίποτα απολύτως για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.


Η Δημοτική Αρχή του κ. Χατζήδακη απέτυχε παταγωδώς να δώσει βιώσιμες λύσεις που θα εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, παραδίδοντας τα «κλειδιά» της πόλης σε μια ομάδα ανθρώπων, η οποία είναι υπεύθυνη και ικανή να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων της Ηλιούπολης. Ο κ. Χατζηδάκης αντιπροσωπεύει το «παρελθόν» και εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να δούμε το μέλλον, απαντώντας με δυναμισμό, παρρησία, υπευθυνότητα αλλά και σύνεση στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.


H παράταξη Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη του Δημήτριος Ευαγγέλου - Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης έχει τόσο το σχέδιο, όσο και τη βούληση για να υπερβεί τα εμπόδια και τις διαχωριστικές γραμμές που για χρόνια «ταλανίζουν» και δηλητηριάζουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης. Με στοχευμένες κοστολογημένες παρεμβάσεις που αξιοποιούν τα δεδομένα επιστημονικά τεκμηριωμένων μελετών, η «Ηλιούπολη – Φωτεινή Πόλη» έχει τη δυναμική για να καταστήσει την Ηλιούπολη, μια πόλη βιώσιμη, ανταγωνιστική και σύγχρονη, μια πόλη που η καινοτομία συναντάει την εξέλιξη, μια πόλη αυτόνομη μακριά από οποιαδήποτε παρέμβαση εξωγενών παραγόντων.


Εστιάζοντας στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Ηλιούπολης, το πρόγραμμα του Υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Ευαγγέλου, επικεντρώνεται σε μια σειρά από θεματικές...


Πρωταρχική μέριμνα δεν μπορεί παρά να είναι η καθαριότητα, καθώς είναι συμβατική υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να διατηρεί την πόλη καθαρή, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες υγιεινής για τους κατοίκους της. Παρόλα αυτά, τα τελευταία 4 χρόνια οι ελλιπείς υπηρεσίες του Δήμου στον εν λόγω τομέα, αποτελούν το ημερήσιο θέμα συζήτησης για τους Ηλιουπολίτες. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου τελούν δυστυχώς υπό καθεστώς διάλυσης. Οι δημοτικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Πόσα όμως να καταφέρουν από τη στιγμή που τα περισσότερα απορριμματοφόρα είναι εκτός λειτουργίες και οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας; Το αποτέλεσμα; Μπορείτε απλώς να ρίξετε μια ματιά γύρω σας για να πειστείτε… Πλατείες γεμάτες σκουπίδια, ξεχειλισμένοι κάδοι, μπάζα και άλλου είδους οικοδομικά υλικά (τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία) που στέκουν για μέρες σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα. Για οικολογική συνείδηση; Ούτε λόγος…


Παράλληλα, η πόλη δείχνει να ασφυκτία στις ώρες αιχμής με μποτιλιαρισμένοuς οδικούς άξονες και τη σήραγγα Ηλιούπολης να είναι το μοναδικό έργο (από το 2027 και βλέπουμε) που θα δώσει λύση στο πρόβλημα, αποτελώντας ουσιαστικά τη μοναδική σανίδα σωτηρίας. Η δε παντελής απουσία χώρων στάθμευσης μετατρέπει την Ηλιούπολη σε ένα απέραντο υπαίθριο παρκινγκ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πόλης και την ηρεμία των πολιτών.


Επιπλέον, το φλέγον ζήτημα του οδοφωτισμού και της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων λαμπτήρων με λαμπτήρες LED έχει μετατραπεί πολλάκις σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις… κι όχι άδικα, καθώς η ηγεσία Χατζηδάκη προτείνει λύσεις a la carte, δίχως να βάζει στην εξίσωση το πραγματικό συμφέρον των πολιτών (βάσει μελετών οι λαμπτήρες LED θα εξοικονομούσαν τεράστια ποσά για τον Δήμο, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν αν διοχετευτούν σε άλλους τομείς που έχει ανάγκη η πόλη). Εκεί που άλλοι Δήμοι διαθέτουν Δημοτική Συγκοινωνία με αυτόνομα οχήματα, στην Ηλιούπολη δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητούμε ξανά και ξανά το θέμα του οδοφωτισμού, με την κωλυσιεργία του Δήμου να αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού.


Επίσης, η εικόνα στις δημοτικές δομές και στις δημόσιες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δήμου είναι το λιγότερο… αποκαρδιωτική. Ανεπαρκής συντήρηση στις παιδικές χαρές που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, ελάχιστοι χώροι άθλησης και πρασίνου (όπου η Δημοτική Αρχή επιχειρεί με έργα για το «θεαθήναι» να αντικαταστήσει το γρασίδι με… ψεύτικο πλαστικό χλοοτάπητα), αλλά και ανεπάρκεια στο κομμάτι του ψηφιακού σχηματισμού, κάνουν τον Ηλιουπολίτη να μην έχει καμία εμπιστοσύνη απέναντι στους ανθρώπους που κινούν τα νήματα και επηρεάζουν την καθημερινότητά του.


Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα της πόλης μας τα τελευταία 4 χρόνια, της «δικής» μας Ηλιούπολης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει! Εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας για την πόλη, βάζοντας ένα τέλος στον κ. Χατζηδάκη και στην παρέα του, λέγοντας «STOP» στο καταστροφικό έργο του.


Στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, η παράταξη «Ηλιούπολη – Φωτεινή Πόλη» έχει μια ιστορική ευθύνη στα χέρια της για να επαναπροσδιορίσει τον θεσμικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, παράγοντας απτά αποτελέσματα σε καθημερινή βάση για όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης. Μια παράταξη που είναι έτοιμη να εργαστεί αδιάκοπα, να δώσει μάχες για το κοινό συμφέρον και να συγκρουστεί με τα όποια συμφέροντα τα οποία εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολιτικές ατζέντες. Μια παράταξη που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια πόλη «πρότυπο», όχι μόνο για αυτή τη γενιά αλλά και για όλες τις μελλοντικές γενιές, έτσι ώστε η Ηλιούπολη να γίνει αυτό που πραγματικά είναι… μια πόλη γεμάτη φως!


Αυτή είναι και η και δική μου παράταξη… γιατί στην Ηλιούπολη θέλω να έχει πάντα ήλιο!


George Iosifelis, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Προβλήθηκε 618 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...