Με μια προκλητική απόφαση κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας κατήργησαν ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ) μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμών.

Όλα τα ραντεβού ακυρώθηκαν, νέα δεν κλείνονται και οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και των γύρω περιοχών είναι υποχρεωμένοι ή να τρέχουν σε άλλους δήμους (εν μέσω πανδημίας!) ή να καταφύγουν στην ιδιωτική υγεία (νέα κυβερνητική πριμοδότηση), πληρώνοντας ακριβά σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας.

Πρόκειται για μία απόφαση που κτυπά βάναυσα το δικαίωμα στη δημόσια περίθαλψη, προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία, βάζει ζωές σε κίνδυνο!

Εκδήλωση από  ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη

Παρασκευή  12.02.2021 στις 7 μ.μ. 

Δημόσια  · Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook

Ήδη έχει δοθεί μια πρώτη απάντηση από κατοίκους σωματεία και φορείς της πόλης που αντιδρούν στην μετατροπή του Κ.Υ. σε κέντρο αποκλειστικά για εμβολιασμούς, αλλά και στην γενικότερη υποβάθμιση και υποστελέχωσή του.

Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα που δίνεται στην πόλη μας αλλά και στον γενικότερο αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Με κόμβο την απεργία των υγειονομικών στις 16/2 διοργανώνουμε μια διαδικτυακή εκδήλωση για το μεγάλο αυτό ζήτημα που ανοίγει στην περιοχή μας.

Ομιλητές :

Αντώνης Καραβάς, παθολόγος διευθυντής ΕΣΥ, στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, του ιατρείου Covid-19.

Τοσονιδου Δέσποινα , μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ και ΔΣ ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας

Μανιάτης Πέτρος , δημοτικός σύμβουλος με την ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη

Προβλήθηκε 178 φορές

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ηλιούπολης για την ΠΥΡΚΑΛ

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλιούπολης, στέκονται αλληλέγγυες στον αγώνα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ, ενάντια στην - εν κρυπτώ και άνευ διαβούλευσης - πρόταση τσιμεντοποίησης του χώρου και της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει το σχέδιο της Κυβέρνησης, σχετικά με τον χωροταξικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Ηλιούπολη σε έργα της ΕΥΔΑΠ

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε τροχαίο ατύχημα στην Ηλιούπολη επί της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, σε σημείο που γινόντουσαν έργα της ΕΥΔΑΠ, παρόλο που υπήρχε σήμανση και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Δήμος Ηλιούπολης: ''Rapid test σε όλο το βοηθητικό προσωπικό των  Λυκείων, δηλαδή προσωπικό καθαριότητας , φύλακες και διαχειριστές κυλικείων''

Σάββατο 10/4/2021, 09:00 έως 13:00, στην «Κυψέλη Εθελοντών» οδό Θέμιδος 2 και Δημ. Γληνού 35, από εθελοντή γιατρό με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κ. Ιωάννη Πούλου.