Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, για τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 14, 16 και 19 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων στα Νότια Προάστια, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλα μέλη της συμμορίας.

Χάρη στη σύλληψή τους, οι ανωτέρω Υπηρεσίες έχουν εξιχνιάσει μέχρι στιγμής πέντε (05) ληστείες που έχουν διαπραχθεί σε βάρος εννέα (9) ανηλίκων ηλικίας 13 έως 16 ετών.

Ειδικότερα, οι εν λόγω δράστες προέβαιναν στις ληστείες ακινητοποιώντας με τη βία τα θύματά τους, κυρίως πλησίον αθλητικών χώρων.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ τα κλοπιμαία τους τα διακινούσαν σε αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, συνεργάστηκαν άψογα και με μεθοδικότητα γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών. Όλοι τους επέδειξαν ζήλο, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, καταφέρνοντας ένα καίριο χτύπημα, ειδικά στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος ανήλικων παιδιών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν.

Δυστυχώς, η εγκληματικότητα των ανηλίκων αποτελεί ένα δυναμικό και εν εξελίξει κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό ρόλο στην υγιή διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων διαδραματίζουν η οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον και φυσικά το σχολείο. Η αστυνομία δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει κανέναν εκ των ανωτέρω. Πωλώ δε περισσότερο, όταν φτάνει στο σημείο να επιλαμβάνεται σε τέτοια συμβάντα, συνεπάγεται πως είναι ήδη αργά για το παιδί και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας.

Ευχή μας είναι, να μην γίνουμε στο μέλλον μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών διάπραξης έκνομων ενεργειών από ανηλίκους.

www.vimaonline.gr

Προβλήθηκε 381 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  - Άμεση και έγκαιρη παράταση όλων των συμβάσεων ''Covid-19''

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - μαζί με την επιτροπή αγώνα εργαζομένων με συμβάσεις λόγω “covid” - παρέμβηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ζητώντας την παραμονή όλων των συμβασιούχων στη δουλειά και την λήψη ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δ.Σ.

Δήμοι, φορείς ζήτησαν ''μερίδιο'' από τον Υμηττό

H αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος του 2011 για τον Υμηττό είναι επιβεβλημένη, καθώς το 2017 επτά δήμοι της περιοχής το είχαν προσβάλει ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου και πέτυχαν την ακύρωσή του για το κομμάτι του διατάγματος που αφορά τα όριά τους

Ένα από τα δέκα εισιτήρια για την τελική φάση διεκδικούν οι έφηβοι του Γ.Σ.Ηλιούπολης

Τα 10 εισιτήρια που οδηγούν στην Τελική φάση (6-8 Αυγούστου), διεκδικούν το ερχόμενο τριήμερο (23-25/7) 24 συνολικά ομάδες που μετέχουν στη Β’ φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (Κ17).