Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης - Συγκέντρωση στις 25 Ιούλη για να αποτραπεί πλειστηριασμός κατοικίας

Εντός των τειχών 24 Ιουλίου 2022

Σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 25 Ιούλη στις 9 το πρωί, έξω από τα γραφεία της «Do Value» (Κύπρου 27 και Αρχιμήδους στο Μοσχάτο) καλεί η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός κατοικίας πρώην αυτοαπασχολούμενης.

Στο κάλεσμά της η Ένωση σημειώνει: «Για να μην πεταχτούν λαϊκές οικογένειες στον δρόμο, όλοι στον δρόμο του αγώνα. Δεν θα πληρώσουμε ξανά την εξυγίανση των τραπεζών, αυτή τη φορά με το σπίτι μας».

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα: «Μια συναδέλφισσα, πρώην αυτοαπασχολούμενη, χρόνια άνεργη, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό του σπιτιού της. Με την ένταση της μονοπώλησς υποχρεώθηκε να κλείσει το εμπορικό κατάστημα που έτρεφε την οικογένειά της. Η δεκαετής οικονομική κρίση αμέσως μετά δεν της επέτρεψε να βρει σταθερή δουλειά. Άλλωστε ποιος προσλαμβάνει μια γυναίκα με ηλικία γύρω στα εξήντα χρόνια. Η συναδέλφισσα θα έπρεπε ήδη να έχει συνταξιοδοτηθεί, αν δεν είχαν αυξηθεί τα όρια συνταξιοδότησης, αν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δεν είχαν χειροτερέψει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιήλθε, δεν της επέτρεψαν να τακτοποιήσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις.

Ο περιβόητος “νόμος Κατσέλη” δεν προστάτεψε την πρώτη κατοικία της όπως διακήρυσσε. Η δικαστική απόφαση της καταλόγισε “δόλο” (!!!) απέναντι στις τράπεζες, με μια απόφαση που αναπαράγεται καρμπόν για χιλιάδες δανειολήπτες που κατέφυγαν στον συγκεκριμένο νόμο.

Ο δρόμος της “διάσωσης των τραπεζών” άνοιξε από μια άλλη πλευρά, λες και δεν έφτασαν τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης που εισέπραξαν με τα μνημόνια και φορτώθηκαν στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα η κερδοφορία των τραπεζών καταβροχθίζει τη λαϊκή κατοικία. Έτσι φτιάχνονται τα “success story” των τραπεζικών ομίλων, από τέτοια υλικά τροφοδοτείται η ανάπτυξη της οικονομίας».

Τα δάνεια των λαϊκών στρωμάτων παραφουσκώθηκαν από τόκους και έξοδα, έγιναν επενδυτικά πακέτα και παραχωρήθηκαν με τιμές ευκαιρίας σε πολυεθνικά fund. Αυτά είναι τα περίφημα σχέδια “Ηρακλής” που διαφημίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Γ. Στουρνάρας. Και τώρα έρχεται η “Do Value”, μια πολυεθνική ειδικευμένη στο κυνήγι των “κακοπληρωτών” των τραπεζών και “βγάζει στο σφυρί” το σπίτι της συναδέλφισσας. Δεν περιμένουμε “κοινωνική ευαισθησία” από τις πολυεθνικές.

Απαιτούμε:

  • Αναστολή του συγκεκριμένου πλειστηριασμού.
  • Ρύθμιση του χρέους της συναδέλφισσας με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει».

www.koutipandoras.gr

Προβλήθηκε 895 φορές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες στο Κρυονέρι, την Μεσσηνία και τα Κύθηρα.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

Σας παραθέτουμε την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Βύρωνα σύμφωνα με τη δέσμευση στο Διαδημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2025-2026''

Γνωστοποιούνται τα παρακάτω προσωρινά αποτελέσματα τα οποία αφορούν τη σειρά κατάταξής τους και δεν επέχουν θέση τοποθέτησης στα Παραρτήματα Αγωγής .