Σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή και παρακαλούμε να συζητηθεί  - προ ημερησίας Διάταξης - στην Συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου - ώρα 19:00  


 

Ηλιούπολη 25.11.2020

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Τα κοινά αιτήματα της σχολικής κοινότητας γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και να παραμείνουν ανοικτά, δυστυχώς  δεν εισακούστηκαν.

Απαξιώθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί από την Πολιτεία, συκοφαντήθηκαν οι μαθητές και αντιμετωπίστηκαν με καταστολή γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τα απαραίτητα:

15 μαθητές ανά τμήμα, επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα, κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς, δωρεάν μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση κρουσμάτων.

Με το νέο κύμα του κορονοϊού και τα μέτρα για το κλείσιμο των σχολείων της Α’ θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, για άλλη μια φορά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσαρμοστούν στις συνθήκες της τηλεκπαίδευσης.

Από τις πρώτες μέρες εφαρμογής της συγκεκριμένης μεθόδου διδασκαλίας παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και στα σχολεία του Δήμου μας που αφορούν:

•    Τη μη εξασφάλιση για όλους τους μαθητές του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και δωρεάν συνδέσεων ίντερνετ ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.

Τα προβλήματα αυτά είναι πολλαπλάσια στην Α’ θμια εκπαίδευση καθώς η τεχνική ανάγκη για τα παιδιά του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων δεν μπορεί να καλυφθεί μέσω κινητού ή σταθερού τηλεφώνου.

•   Την συνδεσιμότητα αλλά και την εξασφάλιση ασφαλούς σύνδεσης στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από το Υπουργείο για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

•    Τη δυσκολία εκπαιδευτικών να οργανώσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία

•    Τις δυσκολίες που προκύπτουν στον οικογενειακό προγραμματισμό.

 Ζητάμε από  το Δημοτικό Συμβούλιο την λήψη απόφασης χρηματοδότησης,  μέσω των  έκτακτων κονδυλίων αντιμετώπισης του κορωνοιού, για :

  • Κάλυψη σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων, με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό  και συνδέσεις, για τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης,  με απόλυτη προτεραιότητα στους μαθητές που λόγω έλλειψης μέσων αδυνατούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα
  • Ενίσχυση των δικτύων και των συνδέσεων στο σύνολο του δυναμικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Επίσης ζητάμε την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο,  που να καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για:

  • Άμεση στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων με γιατρούς και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς).
  • Κατά προτεραιότητα  στελέχωση στο Ιατρείο covid-19 του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης  με παιδίατρο, ώστε να μπορεί να κάνει τεστ και σε παιδιά κάτω των 14 χρονών.
  • Δημιουργία ειδικού  κλιμακίου του ΕΟΔΥ, που θα επισκέπτεται τα στο σχολεία για ιχνηλάτηση και  δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι Σύλλογοι Γονέων,  όλοι οι  γονείς  μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της πόλης, διεκδικούμε ότι απαιτείται για την ασφαλή λειτουργεία των σχολείων.

Ο Δήμος Ηλιούπολης πρέπει να σταθεί αρωγός, στα δίκαια αιτήματά μας.

Υπερασπιζόμαστε την Υγεία και την Ασφάλεια παιδιών και  εκπαιδευτικών, σε ένα σύγχρονο Δημόσιο Σχολείο

                                                                                                     Για το Δ.Σ.

                       Ο Πρόεδρος                                     Η  Γραμματέας

                   Τασούλας Μιχάλης                             Κουφουδάκη Ντόρα


Προβλήθηκε 140 φορές

''ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ'' ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.140.000 ΕΥΡΩ

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη η ένταξη του Έργου...

Την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ηλιούπολη, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Διανομή της επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου Ηλιούπολης (ΤΕΒΑ), και διανομή τροφίμων σε ενορίες του Δήμου.

Την Τετάρτη 20/01/2021, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Δημόπουλου, του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη και του αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πούλου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε...

Tο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο Καρέα - Ηλιούπολης ξεκινά

Το έργο προϋπολογισμού 7.440.000 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων συλλεκτήρων ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Αναστάσεως και Καρέα των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα, αντίστοιχα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11: 00 π.μ., στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο αναπηρικών αμαξιδίων, προσφοράς της Χριστιανικής Εκκλησίας Αθηνών, για τις ανάγκες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.