Ξεκίνησε η επίσημη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»Θα λήξει στις 18 Μαρτίου και ώρα 21:00.

Ως γνωστόν, μια έκδοση του Νομοσχεδίου είχε σταλεί για προ-διαβούλευση στην ΚΕΔΕ στις αρχές Φεβρουαρίου.  Εν συγκρίσει με εκείνο το κείμενο, έχουν επέλθει τροποποιήσεις.

Για παράδειγμα, ενδεικτικά μόνο, το όριο διάκρισης των Κοινοτήτων σε δύο κατηγορίες, κατέβηκε από τους 500 στους 300 κατοίκους.

Οι Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 300 κατοίκων θα διοικούνται «από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας» (δεν θα λέγεται, δηλαδή, Εκπρόσωπος).

Η “ιδέα” του προσχεδίου για ενιαία Λίστα Υποψήφιων στις μικρές Κοινότητες, που θα κρεμόταν κάτω από κάθε ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε άσχετου Συνδυασμού, εγκαταλείφθηκε.

Το νέο Ν/Σ ορίζει ότι «Η εκλογή των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων γίνεται κατά Συνδυασμούς. Υποψηφιότητες για τα αξιώματα του πρώτου εδαφίου εκτός Συνδυασμών αποκλείονται.

Κάθε Συνδυασμός περιλαμβάνει, τον υποψήφιο Δήμαρχο, τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, ανά εκλογική περιφέρεια, τους υποψήφιους Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων και τους υποψήφιους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων».

Η ποσόστωση των φύλων, που στο προσχέδιο ήταν 33%, επανήλθε όπως την είχε ο Κλεισθένης, στο 40% («Από κάθε φύλο, ποσοστό 40%, τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του οικείου Συνδυασμού, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου Δημάρχου και των Συμβούλων Δημοτικής Κοινότητας»)

Η προθεσμία “κλεισίματος” των Συνδυασμών, από 30 Ιουνίου στο προσχέδιο, έχει γίνει 31 Αυγούστου («Η δήλωση των Συνδυασμών υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων του αρ.33 του π.δ. 26/2012, με αναλογική εφαρμογή των αρ.32 έως 34 του ίδιου, από τους Επικεφαλής των Συνδυασμών υποψήφιους Δημάρχους το αργότερο έως τις 23:59 την 31η Αυγούστου του έτους των εκλογών»).

- το Νομοσχέδιο

- η Έκθεση που το συνοδεύει.

πηγή

Προβλήθηκε 167 φορές
Εξαφάνιση 49χρονου από το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 13/04/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers».