Υπάρχουν βλάβες στις οικιακές συσκευές που δεν μπορούμε να τις αφήσουμε χωρίς άμεση επισκευή για τον απλό λόγο ότι επηρεάζουν απόλυτα τη λειτουργία τους. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες που δεν μας θορυβούν τόσο. Ένα ψυγείο που κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από το συνηθισμένο, ένα πλυντήριο ρούχων που δεν στύβει καλά τα ρούχα ή μια κουζίνα που δεν πιάνει εύκολα την επιθυμητή θερμοκρασία δεν μας φαίνονται βλάβες άξιες να τις προσέξουμε.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οποιοδήποτε πρόβλημα σε μια ηλεκτρική συσκευή μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ σοβαρό που θα επηρεάσει την ασφάλεια μέσα στο σπίτι, όσο και αν δεν μας περνάει από το μυαλό. Και φυσικά επηρεάζει αρνητικά και την τσέπη μας με πολλούς τρόπους.

Ρωτήσαμε τους έμπειρους τεχνικούς στις επισκευές οικιακών συσκευών από την Attika Service 365 για αυτές τις βλάβες και τα οφέλη της επισκευής τους και μας είπαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Επισκευή πλυντηρίου


Η πιο συχνή βλάβη στα πλυντήρια ορισμένων ετών που συχνά περνάει απαρατήρητη, όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, είναι ότι το πλυντήριο δεν στύβει τα ρούχα. Μετά το πέρας της πλύσης αυτά είναι πολύ βρεγμένα και αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Μπορεί απλά να έχει βουλώσει ο σωλήνας αποστράγγισης ή να υπάρχει πρόβλημα στην αντλία νερού ή τον ιμάντα. Αν αυτό αφεθεί χωρίς επισκευή, τότε μπορεί ο κάδος να υποστεί ρήξη λόγω του αυξημένου βάρους, ενώ ενδεχομένως η αντλία ή ο ιμάντας να δυσλειτουργήσουν εντελώς και μετά να χρειάζονται αντικατάσταση.

Το οικονομικό κόστος, αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ μεγάλο, όμως μπορεί να αποφευχθεί με την έγκαιρη επισκευή της βλάβης. Παράλληλα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η βλάβη αυτή, αν αφεθεί και δεν επέμβει τεχνικός να προχωρήσει στην επισκευή πλυντηρίου, μπορεί να υπάρξουν σοβαρές διαρροές νερού.

Επισκευή κουζίνας


Η κουζίνα είναι ίσως η συσκευή που μας θορυβεί περισσότερο, αν παρατηρήσουμε κάποια δυσλειτουργία, όμως δεν είναι όλες οι βλάβες άμεσα ορατές. Για παράδειγμα, αν το φαγητό κάνει πολλή ώρα να ψηθεί, μπορεί να μην το προσέξουμε καν, όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει βλάβη στον θερμοστάτη.

Το επικίνδυνο στη βλάβη με το θερμοστάτη είναι ότι δεν εκδηλώνεται μόνο με το γεγονός ότι ο φούρνος δεν μπορεί να πετύχει την επιθυμητή υψηλή θερμοκρασία. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να αυξήσει απότομα τη θερμοκρασία, κάτι που θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση. Αν αυτό γίνεται συχνά, μπορεί να επηρεαστεί ολόκληρη η συσκευή και να υποστεί πολύ σοβαρές και δαπανηρές βλάβες. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι και επικίνδυνο μέσα σε ένα σπίτι, οπότε είναι απαραίτητη η  επισκευή κουζίνας για να προλάβουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Επισκευή ψυγείου


Ένα ψυγείο που δεν λειτουργεί σωστά συνήθως σημαίνει ότι το μοτέρ του αναγκάζεται να υπερλειτουργήσει, για να διατηρήσει τη χαμηλή θερμοκρασία. Αν παρατηρείτε ότι τα τρόφιμα παγώνουν ή χαλάνε πολύ γρήγορα, αυτό δείχνει ότι το ψυγείο δυσκολεύεται να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Κάτι τέτοιο πολύ απλά σημαίνει ότι το ψυγείο δεν είναι πλέον αποδοτικό και προφανώς καίει πολύ ρεύμα. Η αποκατάσταση της βλάβης, είτε είναι από τον θερμοστάτη είτε λόγω άλλου προβλήματος στον εξατμιστή ή στα πηνία, όχι μόνο θα προλάβει μια σοβαρότερη βλάβη, αλλά και θα αποκαταστήσει τη λειτουργία του ψυγείου, ώστε να μην καίει τόσο πολλή ενέργεια. Μόνο ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα αποκαταστήσει την βλάβη, αναλαμβάνοντας την επισκευή του ψυγείου.

Το βασικό είναι να είμαστε προσεκτικοί με κάθε δυσλειτουργία της συσκευής μας, ώστε να προλάβουμε κάθε βλάβη στην αρχή της και πριν εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για το οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει.

Οι έμπειροι τεχνικοί από την ομάδα της Attika Service 365 είναι άμεσα διαθέσιμοι, για να σας συμβουλέψουν σε οποιαδήποτε απορία σας και να επισκευάσουν οποιαδήποτε βλάβη στον χώρο σας, χωρίς καμία καθυστέρηση και αυθημερόν στις περισσότερες περιπτώσεις. Η ομάδα μας εξυπηρετεί όλες τις περιοχές των νοτίων προαστίων όπως Άλιμο, Άγιο Δημήτριο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ηλιούπολη αλλά και ολόκληρη την Αττική. Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε μας στα τηλέφωνα 2109311155 και 6955212275 & 6946428488.

Προβλήθηκε 202 φορές